EMMANUEL DUNAND Afp
LOV NA 23. GRAND SLAM

Novak slavio u finalu prije finala, a publika ga ispratila zvižducima. Alcaraz igrao do kraja usprkos ozljedi

Publika u Parizu mogla je uživati u majstorijama dvojice najboljih tenisača, sve do jednog trenutka
Piše: SN/HinaObjavljeno: 09. lipanj 2023. 18:31

CARLOS ALCARAZ - NOVAK ĐOKOVIĆ 1:3 (3:6, 7:5, 1:6, 1:6)


Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale grand-slam turnira Roland Garros svladavši Španjolca Carlosa Alcaraza s 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Dvoboj prvog tenisača svijeta Alcaraza i trećeg na ATP ljestvici pripao je iskusnijem i 16 godina starijem srpskom igraču. U trećem gemu trećeg seta, ko drezultata 1:1, došlo je do prekida jer se Alcaraz se požalio na problem s grčevima u desnoj nozi, a nakon pružene medicinske pomoći Španjolac je dokraja uzeo samo jedan jedini gem.

Bio je ovo njihov drugi međusobni sraz i prva pobjeda Đokovića.

Đoković će u finalu igrati s boljim iz dvoboja Norvežanina Caspera Ruuda i Nijemca Alexandra Zvereva. (hina)


PRIJENOS UŽIVO:

GOTOVO JE! NOVAK ĐOKOVIĆ IGRAT ĆE FINALE U PARIZU.

- Uspio je Alcaraz osvojiti jedan gem, počasni za 5:1, prije nego li Đoković dođe u priliku da privede ovaj meč kraju.

- Publici u Parizu postalo je jasno, mora se dogoditi čudo da Alcaraz preokrene ovaj susret.

- Usprkos posljedicama ozljede, Alcaraz je zadao probleme Novaku kod prvog servisa. U dva je navrata imao break loptu, nije ih iskoristio, a Đoković takve stvari ne oprašta.

- Spektakularan tenis koji smo do sada gledali, pada u drugi plan. Alcaraz ne može igrati, još jednom je tražio pomoć liječnika dok Novak dolazi na 2:1 u setovima. Španjolac će tijekom pauze imati priliku primiti još malo pomoći u nadi da se može vratiti na teren za četvrti set.

image
EMMANUEL DUNAND Afp

- Đoković koristi Alcarazove poteškoće i stiže do 3:1 u trećem setu.

- Novak je na neobičan način stigao do breaka. Alcaraz je zadobio grčeve u desnoj nozi nakon čega je zatražio medicinski pregled, svjestan da će izgubiti gem zbog pravila. Naime, kada su u pitanju parni gemovi, tenisači nemaju pravo na medicinski time-out. Publika je zviždala, ali je sutkinja objasnila pravila.

- Španjolac uz male poteškoće otvara treći set osvajanjem vlastitog servisa.

- Carlos Alcaraz izjednačio je na 1:1 u setovima. Komentator na EUROSPORTU nakon drugog seta izjavio je kako je ovo jedan od najboljih setova na Roland Garrosu, aludirajući na senzacionalan tenis kojega pružaju Alcaraz i Novak. Iskoristio je ovoga puta Alcaraz sve tri set lopte koje mu je srpski tenisač ponudio i zaključio set 7:5.

- Još jedan nevjerojatan gem ovaj je dvojac pružio gledateljima. Novak je imao break loptu nakon što je Alcaraz promašio otvorenu backhand paralelu, ali je ostao pribran i osvojio svoj servis.

- Sve je u svojim rukama imao Alcaraz, ali je propustio iskoristiti priliku koju mu je Novak dao. Tri vezane break i set lopte Španjolac je propustio iskoristiti i Novak je s pet vezanih poena stigao do izjednačenja.

- Novak vraća istom mjerom već u idućem gemu. Breaknuo je Španjolca i stigao do 5:4.

- Propustio je prvu break loptu, ali nije drugu. Alcaraz je po prvi put u meču iskoristio slabost svojeg protivnik i poveo 5:3 u drugom setu.

- Alcaraz vodi 4:3 u gemovima. Đoković po prvi put u meču pokazuje znakove umora, a samim time postaje sve frustriraniji. Tijekom pauze pruža mu se liječnička pomoć zbog problema s laktom koje je osjetio kod svojeg servisa u kojemu je pogodio prvi as na ovom susretu.

image
JULIEN DE ROSA Afp

- Sjajan udarac Alcaraza izmamio je osmijeh na lice čak i kod Novaka. Trčao je prema osnovnoj liniji kako bi stigao lob, a onda je udarcem iz okreta pogodio točno uz liniju.

Spektakularan poen pogledajte OVDJE.

- Na početku drugog seta, Alcaraz bez izgubljenog poena osvaja svoj servis.

- Đoković je poveo 1:0 u setovima. Imao je i u ovom devetom gemu Alcaraz jednu break loptu, ali ovo mu je već četvrta u meču koju nije iskoristio. Nakon prvog seta Španjolac ima 57% uspješnosti na prvom servisu za razliku od Đokovića koji je na 79%.

- Iza nas je bio gem dug 14 minuta u kojemu je Španjolac čak tri puta propustio iskoristiti break loptu. Đoković se u jednom trenutku frustrirano žalio na vjetar, međutim ni to ga nije omelo da dođe na korak do osvajanja prvog seta.

image
EMMANUEL DUNAND Afp

- Alcaraz tjera Đokovića da igra na najvišem nivou, suvereno je obranio svoj servis,a onda je Alcaraz u šestom gemu iskoristio nekoliko slabijih udaraca protivnika i tako mu odbio dopustiti priliku da dođe do novog break-a.

- Nakon malih poteškoća kod svojeg servisa, Đoković je breaknuo Alcaraza koji nije bio siguran na svojem servisu. Španjolac je rezanom loptom pokušao nadmudriti Đokovića koji je forehandom poentirao za 3:1.

- Alcaraz je stigao do izjednačenja.

- Đoković vodi 1:0. U prvom je gemu Alcarazu dao tek jedan poen.

>>> Meč bi trebao početi u 14.45 sati

Linker
19. travanj 2024 10:53