JULIEN DE ROSA Afp
OPET U FINALU

Đoković otkrio što je rekao Alcarazu na mreži i na zanimljiv način najavio lov na povijesni 23. Grand Slam

Srpskom tenisaču nedostaje još jedna pobjeda kako bi prestigao Rafaela Nadala
Piše: SNObjavljeno: 09. lipanj 2023. 19:11

Trebao je to biti spektakl, ali na kraju je ozljeda desne noge Carlosa Alcaraza usmjerila polufinale Roland Garrosa na stranu Novaka Đokovića koji je u ovom velikom dvoboju slavio s 3:1 (6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

- Alcaraz nije imao sreće. Igrao je na vrhunskom nivou, ali uhvatili su ga grčevi i žao mi je zbog njega. Nadam se da će se brzo oporaviti i vratiti na teren - rekao je Đoković nakon meča i otkrio što je Španjolcu rekao na mreži:

- Rekao sam mu da ima puno vremena i da će puno puta osvojiti ovaj turnir. Borac je, nevjerojatan natjecatelj i dobar dečko. Definitivno zaslužuje svu podršku koju ima. Ovo je bilo teško za njega i čestitam mu na borbenosti i činjenici da nije predao meč, da je izdržao do posljednjeg atoma energije. To je svakako za veliko poštovanje.

Đoković je otkrio kako se ni on nije osjećao najbolje.

- Na kraju drugog seta se nisam osjećao najbolje, nisam imao svježinu. No, onda se dogodilo to s Alcarazom, vidio sam da se muči pa nisam puno razmišljao o svojim problemima nego sam samo igrao.

Prije ozljede rezultat je bio izjednačen.

- Igrao sam jako dobro u prvom setu i polovici drugog seta, ali na njegovom kraju on je bio bolji i zaslužio je set. Morao sam biti agresivan kako bih mu adekvatno parirao.

Đokoviću sada nedostaje jedan meč da dođe do 23. Grand Slama u karijeri kojim bi prestigao Rafaela Nadala na vječnoj listi.

- Živim svoj san, još jednom sam u finalu Roland Garrosa. Nadam se da ću jednog dana ponovo osvojiti ovaj trofej - zaključio je Đoković.

Linker
20. travanj 2024 13:10