Lindsay Thorngren

 RANKO SUVAR Cropix
ZLATNA PIRUETA 

Pobjeda Amerikanki Lindsay Thorngren, Hana Cvijanović s dva osobna rekorda do 17. mjesta

Zadovoljna sam. Imam najbolji rezultat ikada! Baš sam uživala i baš sam sretna, rekla je Hana Cvijanović
Piše: SNObjavljeno: 10. prosinac 2022. 10:38

Američka klizačica Lindsay Thorngren osvojila je 54. Zlatnu piruetu. Djevojka koja je nakon kratkog programa držala drugo mjesto, sjajnim slobodnim programom i s ukupno 196.48 bodova slavila je ispred do tada vodeće sunarodnjakinje Bradie Tennell (193.31). Brončana je Kanađanka Madeline Schizas sa 183.28 bodova.

Hrvatska reprezentativka Hana Cvijanović otklizala je čak dva osobna rekorda i u konačnici zauzela 17. mjesto, popravivši se za dvije pozicije u odnosu na kratki program. Srušila je rekord u slobodnom programu (86.56), ali i u ukupnom broju bodova (131.48). U slobodnom programu skupila je i normu za Europsko prvenstvo u siječnju, a sada će na nekom drugom natjecanju tražiti i potvrdu norme u kratkom programu.

- Zadovoljna sam. Imam najbolji rezultat ikada! Bilo je posebno iskustvo klizati u petak navečer jer taman u trenutku kad sam izlazila na led, hrvatska nogometna reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva i usred programa je pucao vatromet. Bilo je to iskustvo koje sumnjam da će se još nekada ponoviti. Baš sam uživala i baš sam sretna - rekla je Hana.

Američki sportski par Anastasiia Smirnova i Danylo Siianytsia prvi se popeo na postolje ovogodišnje Piruete, a inače četvrti par s posljednjeg Svjetskog juniorskog prvenstva slavio je sa 179.26 bodova skočivši s drugog mjesta nakon kratkog programa danas na vrh.

Podsjetimo, Smirnova i Siianytsia već su poznati postolju Piruete, jer 2019. osvojili su juniorsko srebro na ovom natjecanju. Srebro također odlazi u SAD, a zaslužili su ga Ellie Kam i Danny O‘Shea (178.83), dok su brončani Kanađani Lia Pereira i Trennt Michaud (176.88).

Na led Zibela izašli su i plesni parovi, a nakon odrađenog ritam plesa u vodstvu su Litavci Allison Reed i Saulius Ambrulevicius (77.21)

Subotnji, posljednji dan 54. Zlatne piruete starta od 11 sati finalom plesnih parova, od 14.30 slijedi slobodni program klizača, dok će ovogodišnju Piruetu tradicionalno zatvoriti revija pobjednika (od 20.00 sati).

Linker
13. svibanj 2024 16:53