esport se isplati

BLAST osigurao investiciju od 12.7 milijuna eura za globalni rast esport industrije

Danski fond za izvoz i investicije (EIFO), zajedno s nizom internih investitora, podržao je BLAST dok tvrtka teži postizanju dobiti u 2023. godini.
Piše: Vedran JelavićObjavljeno: 29. rujan 2023. 11:37

Organizator esport turnira BLAST osigurao je 12.7 milijuna eura u najnovijem krugu financiranja kako bi ubrzao globalni rast tvrtke.

U priopćenju za javnost, BLAST je podijelio da će ovaj krug financiranja pomoći u jačanju i proširenju pozicije tvrtke kao vodećeg razvijatelja globalnog esport ekosustava. Sredstva će omogućiti BLAST-u da nastavi s produkcijom esport događaja diljem svijeta u suradnji s izdavačima igara poput Valvea, Ubisofta i Epic Gamesa. Osim toga, BLAST ima za cilj unaprijediti svoje tehnološke ponude i infrastrukturu za prijenos uživo. Organizator turnira trenutno upravlja studijem za prijenos esportova uživo u Danskoj, kao i platformom za prijenos uživo zvan BLAST.tv. BLAST je brend za esport turnire i zabavu najpoznatiji po sudjelovanju na CS:GO sceni. Tvrtka upravlja jednom od najvećih esport serija u kalendaru natjecanja u Counter-Strikeu s BLAST Premierom. Osim toga, BLAST vodi esport ekosustave za Rainbow Six Siege (BLAST Rainbow Six) i Fortnite (FNCS). Otkako je osnovan, BLAST je poduzeo značajne korake kako bi osigurao i podigao svoj udio u esport industriji. U svibnju 2020., organizacija je prikupila 12.5 milijuna eura u krugu financiranja kojeg je predvodio izvršni direktor danskog investicijskog fonda Vækstfondena. Proširenje tvrtke tijekom posljednjih 12 mjeseci uključuje CS:GO Major u Parizu koji nije samo prvi CS:GO Major za BLAST, već i posljednji Major prije prijelaza na Counter-Strike 2.

Tvrtka je također uvela formalni postupak natjecanja za svoje domaćine u 2024. godini i obnovila partnerstvo s platformom za esport podatke Shikenso Analytics. Robbie Douek, izvršni direktor BLAST-a, komentirao je najnoviji krug financiranja: "2023. godina bila je rekordna godina za BLAST, uspjeli smo stvoriti nevjerojatne esport ekosustave s najvećim izdavačima igara na svijetu, dok smo događaje odveli na ikonične lokacije diljem svijeta. Ovo ulaganje je još jedan važan korak u našem putovanju, što će nam omogućiti daljnje unaprjeđenje naše tehnologije, proizvodnje i prijenosa uživo dok idemo prema dobiti u 2023. godini. U posljednje tri godine smo udvostručili našu bazu zaposlenika i povećali prihode 11 puta - ponosni smo na ovaj napredak i uzbuđeni smo zbog onoga što budućnost donosi za BLAST."

Linker
16. svibanj 2024 04:44