Karate, EP Zadar

 HRVATSKI KARATE SAVEZ
PARAKARATISTI UVJERLJIVI

Hrvatske karatistice u borbi za broncu na euorpskom prvenstvu u Zadru, muškarci ekspresno ispali

Izvrsne nastupe imali su hrvatski predstavnici u parakarateu Daniela Topić i Stipe Barić
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. svibanj 2024. 20:02

Hrvatska ženska reprezentacija u borbama u subotu će se poslijepodne boriti za brončanu medalju na Europskom prvenstvu u karateu, a koje se održava u zadarskom Višnjiku.

U 1. kolu je hrvatska ženska vrsta pobijedila Slovačku 2:0. Bodove su osvojili Lea Vukoja svladavši Ninu Kvasincovu 7:2, te Mia Greta Zorko koja je bila bolja do Sare Krivdove s 8:0. U nastavku je slijedio uspjeh i protiv Poljske 2:1. Lucija Lesjak je bila uspješna u dvoboju s Julikom Danizsewskom 8:2, Mia Greta Zorko izgubila je od Kseniye Drochanske 11:2, a u odlučujućem dvoboju Sadea Bećirović je svladala Magdalenu Godlewsku čak 8:0.

U četvrtfinalu je Hrvatska svladala Nizozemsku 2:0. Sadea Bećirović je svladala Robin van Wezel 6:0, a Mia Greta Zorko Lynn Snel 7:3. U polufinalu je zato Italija bila bolja od naše reprezentacije 2:0. U prvom dvoboju je Clio Ferracuti svladala Miu Gretu Zorko 5:2, a ukupna talijanska pobjeda stigla je uspjehom Anne Pie Desiderio u srazu protiv Sadeje Bećirović 2:0.

Muška reprezentacija u borbama je pak izgubila već u svojem prvom nastupu, ukupno 2. kolu (u 1. su kolu bili slobodni). Bolja je bila Crna Gora s 3:2. Ivan Kvesić je s lakoćom "otresao" Lazara Potparu, 3:0, no Ivan Martinac je izgubio od Nemanje Mikulića 1:0. Hrvatska je ponovo povela, jer je na "senshu" ili pravilo prvog osvojenog boda Jakov Bunjevac bio bolji od Nemanje Jovovića (2:2). Ipak, posljednja dva dvoboja naši su reprezentativci izgubili. Nikola Malović protiv Enesa Garibovića čak 8:1, a u završnom susretu Nenad Dulović ostvario je prolazak Crne Gore, zbog pobjede nad Anđelom Kvesićem 4:2.

Crna Gora je već u sljedećem nastupu ispala od Slovačke, tako da hrvatska muška vrsta nije mogla računati na "popravni ispit" ili famozni repasaž.

Izvrsne nastupe imali su hrvatski predstavnici u parakarateu, u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama. Daniela Topić i Stipe Barić izborili su subotnja finala.

Linker
12. svibanj 2024 21:34