Petrunjela Pavić

JUDO

Petrunjela Pavić se ozlijedila u prvom kolu, Marko Kumrić poražen od Nizozemca

Najveći dio naših natjecatelja završio je svoj nastup već prijepodne
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. travanj 2024. 17:17

Nisu baš svi Hrvati poput Zlatka Kumrića doživjeli subotnju večer u Areni ili borbu za medalje. Najveći je dio završio svoj pojedinačni natjecateljski dio prvenstva prijepodne. Neki nažalost i s ozljedom, poput Dubrovkinje Petrunjele Pavić (do 78 kg) koja je izgubila u 1. kolu od Britanke Emme Reid. Imala je Petrunjela do ozljede inicijativu, opteretila suparnicu s 2 kazne, ali je pri jednom padu ozlijedila rame što se osjetilo u kasnijem tijeku borbe i dovelo do bacanja ili wazarija za Reid. U istoj kategoriji je Karla Prodan baš na 3 kazne dobila Talijanku Giorgiju Stangherlin, da bi u drugoj borbi ili osmini finala izgubila od Nizozemke Guusje Steenhuis, ippon u "golden-scoreu".

- Morala bih još jednom dobro pogledati borbu, pa zaključiti što je točno presudilo. Da, imala sam izbivanje zbog ozljede, to je kod mene tako. Uvijek se malo ozlijedim, pa vratim, ozlijedim, pa vratim. Međutim, Nizozemka je top-natjecateljica i to valja reći.

U kategoriji iznad 78 kg Helena Vuković nije uspjela protiv Larise Verić (BiH) u prvoj borbi, a kobne su bile tri kazne.

- Dosta sam razočarana borbom, nisam odradila na razini i jedino što sada mogu reći da je uskoro sljedeći tjedan, prilike za popravak dolaze.

U muškoj konkurenciji, do 90 kg mladi Lovre Mrković (20) je izgubio u 1. kolu od Gruzijca Giorgija Jabniašvilija, dok je Josip Bulić ipponom svladao Norvežanina Korneliusa Eilrtsena, ali ne u 2. kolu i Azerbajdžanca Eljana Hadžijeva, wazari za suparnika.

- Ovo je bilo moje prvo Europsko prvenstvo. Ne mogu reći da sam zadovoljan s nastupom. Malo je nedostajalo u drugoj borbi. Možda mi nedostaje malo više iskustva u ovom rangu natjecanja posebno jer je borba bila izjednačena. Jasno da sam imao želju, ali toliko vam toga prolazi kroz glavu tijekom borbe. Izvana gledano, 4 minute borbe se ne čini puno, ali to je kao pola poluvremena u nogometnoj utakmici - rekao je Josip Bulić dok će Lovre Mrković samo kratko:

- Nažalost, izgubio sam prvu borbu, ali i ovo je ipak velik korak za mene jer sam nastupio na Europskom prvenstvu.

Zlatkov brat, Marko Kumrić svladan je u 1. kolu do 100 kg od Simeona Catharinea iz Nizozemske.

- On mi je stari znanac, jednom sam ga i dobio. U konačnici, u judu u prvih 20 nema nikog tko nije izgubio. Nije ni Marcel Hirscher dobio sve utrke u skijanju. Meni je turnir bio važan, pripremao sam se, ali izgubio sam. Ništa, idemo dalje. U nedjelju slijedi ekipno natjecanje u kojem se na startu sastajemo baš s Nizozemcima. Možda ću se opet s Catharineom boriti. Dobre su nam šanse generalno, imamo dobru ekipu. Imamo prvakinju Europe i svijeta u Barbari, ali ima dobru reprezentaciju i Nizozemska, kao i ostali.

Linker
27. travanj 2024 17:18