ANTE CIZMIC Cropix
VELIKA NADA

Zabija kao lud, uspoređuju ga s Mandžom i sada ga traži ‘pola‘ Europe: Hrvat bi mogao ostvariti čudesan transfer

Osim što igračkim karakteristikama podsjeća na Mandžukića, obojica i potječu iz Slavonskog Broda
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2024. 16:20

Veliki talent Osijeka Anton Matković (18) već neko vrijeme privlači interes i poglede najvećih europskih klubova, piše Slobodna Dalmacija. Dugoj listi zainteresiranih strana pridružio se i milanski Inter, koji, kako prenosi talijanska Gazzetta dello Sport, pomno prati Matkovićev razvoj.

Već ranije su talijani pisali kako su za Matkovića zainteresirani Milan, Atalanta i Fulham, uz Everton i Salzburg.

"Rođen je 2006. godine, reprezentativac do 19 godina, visok 191 centimetar, a u domovini ga uspoređuju uspoređuju s Marijom Mandžukićem. Pokazao je kako može igrati na krilu fokusirajući se na više na brzinu za razliku od bivšega igrača Juventusa", pisala je SportItalia prije nekoliko dana, a pridodala je i moguć iznos odštete:

"Još u siječnju, unatoč tome što je samo pet puta izašao na teren s prvom momčadi, za njega su zabilježeni konkretni interesi iz Italije. Za njega se trenutno govori o procjeni od oko 4-5 milijuna eura", navodi se u tekstu.

image
VLADO KOS Cropix

Poslije probe na Poljudu nije ostao, Dinamu je zabio, sada je potpisao prvi profi ugovor za rivala ‘bijelih‘

Zanimljiva je usporedba s Mandžukićem, osim što igračkim karakteristikama podsjeća na Mandžukića, obojica i potječu iz Slavonskog Broda te su u mladosti obojica igrali u Marsoniji. Matković je za prvu momčad Osijeka dosad upisao 15 nastupa i zabio dva gola. Jedan je zabio Hajduku na Poljudu, tada je Osijek slavio s 1:2.

Linker
04. svibanj 2024 16:23