ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA
KLJUČNI SATI

Utrka s vremenom: U tijeku pregovori oko budućnosti Vatrenog, spušta se cijena, hoće li Englezi popustiti?

Tehnički direktor kluba i hrvatski trener rade punom parom, njihova želja je jasna
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 09. lipanj 2023. 13:29

Ovi dani iznimno su važni u životu Nikole Vlašića. Hrvatski reprezentativac odradio je uspješnu sezonu na posudbi u talijanskom Torinu, i sada je na red došla diskusija o njegovoj budućnosti u klubu.

U ugovoru o posudbi s engleskim West Hamom ugrađena je opcija otkupa ugovora koja iznosi 13 milijuna eura, ali iz talijanskog kluba se nadaju da bi tu cifru mogli malo smanjiti, piše talijanski Footballnews.

image
GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Tehnički direktor Torina Davide Vagnati i trener Jurić rade punom parom kako bi snizili otkupnu cijenu na oko 9 milijuna eura, plus eventualni bonusi. Vremena nema puno, s obzirom na to da pravo Vlašićeva otkupa istječe 10. lipnja. Vlašić je bio jedan od ključnih igrača u Jurićevom sustavu igre, te bi ga on pod svaku cijenu htio nastaviti suradnju.

Hrvatski reprezentativac ove je sezone upisao 34 nastupa za Torino, a tome je pridodao solidnih pet golova i šest asistencija. Prema njemačkom Transfermarktu Vlašićeva tržišna vrijednost iznosi 20 milijuna eura, pa bi ovim poslom Torino u svakom slučaju dobro prošao.

Torino je svoju sezonu u Seriji A završio na respektabilnom 10. mjestu, dok je u engleskoj West Ham zauzeo 14. poziciju. Slabiju ligašku sezonu West Ham je spasio osvajanjem Konferencijske lige, gdje su u finalu savladali Fiorentinu rezultatom 2-1. Time je West Ham osigurao igranje u Europskoj ligi, nešto što bi inače mogao ostvariti samo top 6 plasmanom u prvenstvu.

Linker
26. travanj 2024 09:54