Matej Maglica

 DANIELA PORCELLI/SPP-JP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Daniela Porcelli/spp-jp/shutterstock Editorial/profimedia
PRILIKA KARIJERE

Novi Hrvat u Bundesligi! Došao ispod radara, klub ga otpisao pa vratio nakon što je briljirao ove sezone

Ovaj stoper je imao odličnu sezonu u švicarskom prvenstvu te je sada dobio pravu nagradu za to
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 16. lipanj 2023. 08:37

Zanimljiv je nogometni put prošao Matej Maglica koji je danas dobio konačnu nagradu za sve ono što je do sada prošao u karijeri. Naime, ovaj 24-godišnjak je potpisao dvogodišnji ugovor sa Stuttgartom te će Hrvatska tako sljedeće godine imati još jednog igrača u Bundesligi.

Ovo je, doduše, Magličin povratak u Stuttgart u koji je došao u ljeto 2020. godine iz njemačkog niželigaša Göppingera. No, tada se nije nametnuo u klubu u kojem igra Borna Sosa te je nastupao samo za drugu momčad Stuttgarta koji ga je u siječnju prošle godine poslao na posudbu u švicarski St.Gallen.

Maglica se odlično snašao u tamošnjoj Super League pa ga je St.Gallen prošlog ljeta otkupio te s njim potpisao ugovor do ljeta 2024. godine. Hrvat je i nakon toga igrao odlično u Švicarskoj, prikupio je 34 nastupa ove godine na stoperskoj poziciji, a postigao je i dva gola. To je bilo dovoljno Stuttgartu da ga vrati u svoje redove. Njemački klub je iskoristio klauzulu koju je uglavio u prodajni transfer sa St.Gallenom po kojem ga mogu vratiti za odštetu od 450 tisuća eura. S obzirom na Magličine igre protekle sezone i činjenicu kako ga Transfermarkt procjenjuje na jedan milijun eura ovo se čini odličnim poslom za njemački klub.

- Drago nam je zbog njega što ga je Stuttgart vratio, ali nam je jako žao što nas napušta. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere - izjavio je sportski direktor St.Gallena Alain Sutter.

Maglica je bio najbolji stoper Super League po uspješnim zračnim dvobojima s čak 76,3% osvojenih takvih situacija. Treći je bio po otklonjenim opasnostima, a šesti po oduzetim loptama.

Inače, Maglica je rođen u Slavonskom Brodu, a iz Marsonije je u Njemačku otišao kada je imao 17 godina. Nakon epizoda u Backnangu i Göppingeru, prije tri godine se priključuje drugoj momčadi Stuttgarta.

Linker
12. svibanj 2024 11:04