Matej Maglica

 Daniela Porcelli/spp-jp/shutterstock Editorial/profimedia
ODLIČNE BROJKE

Novi Hrvat u Bundesligi: Briljirao na posudbi, ali ipak nije zaslužio mjesto u klubu koji ga je otkupio

Stoper iz Slavonskog Broda ostvario je sjajan učinak, ali ipak će na još jednu posudbu
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2023. 21:17

Matej Maglica neće sljedeće sezone igrati u Stuttgartu, ali će svejedno nastupati u Bundesligi. Naime, 24-godišnji stoper je poslan na posudbu u Darmstadt.

Stuttgart je prije dva tjedna vratio Maglicu u svoje redove iz švicarskog St.Gallena. On je u Stuttgart prvi put došao 2020., ali se nije nametnuo pa je završio na posudbi u St.Gallenu koji ga je i otkupio prošlog ljeta. No, njemački klub je u taj posao tada uglavio klauzulu o mogućnosti otkupa Maglice za 450 tisuća eura što je i napravio kada je Maglica odigrao odličnu sezonu u Švicarskoj.

Maglica je u tamošnjoj Super League prikupio 34 nastupa, a postigao je i dva gola. Bio je najbolji stoper lige po uspješnim zračnim dvobojima s čak 76,3% osvojenih takvih situacija. Treći je bio po otklonjenim opasnostima, a šesti po oduzetim loptama.

S obzirom na taj učinak, ali i činjenicu da ga je Transfermarkt procijenio na milijun eura, u Stuttgartu su odlučili vratiti ga u svoje redove. No, on tamo neće ostati, ali će svejedno igrati u Bundesligi i to kao član Darmstadta koji je u prošloj sezoni osvojio drugo mjesto u 2. Bundesligi i izborio promociju u elitno društvo njemačkog nogometa.

Inače, Maglica je rođen u Slavonskom Brodu, a iz Marsonije je u Njemačku otišao kada je imao 17 godina. Nakon epizoda u Backnangu i Göppingeru, prije tri godine se priključuje drugoj momčadi Stuttgarta.

Linker
29. travanj 2024 12:41