Otočki transferi

‘Harry Kane saga‘ se nastavlja, Arsenal ne odustaje od reprezentativca, City napuštaju dvije zvijezde?

‘Zanima me isključivo travnjak a ova momčad nije dovoljno dobra‘
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 17. lipanj 2023. 15:55

Početak ljetnog prijelaznog roka u Engleskoj očekivano prolazi uz brojne špekulacije. Mediji iz Manchestera posljednja dva mjeseca gotovo su svakodnevno apostrofirali činjenicu da je najbolji engleski napadač Harry Kane apsolutni prioritet velikana s Old Trafforda. Za dolazak Kanea u crveni dio Manchestera čelnici Uniteda planiraju izdvojiti i više od 100 milijuna funti, no kako sada stvari stoje od transfera na Old Trafford neće biti ništa s obzirom da je Englez odjednom postao preskup.

No, sve ipak treba uzeti s velikom dozom rezerve jer su do kraja kolovoza moguće svakakve promjene, ne samo kada je Kane u pitanju. U cijeloj priči uopće nije sporno da Manchester United želi dovesti Kanea. Nije slučajno menadžer Crvenih vragova Erik ten Hag napadača Tottenhama označio kao nekog tko bi bio ključan za trofejne ambicije njegove momčadi, barem kada je napadački dio u pitanju. Međutim, na Old Traffordu za sada vlada potpuna neizvjesnost u pogledu prodaje kluba koju se sprema provesti omražena obitelj Glazer, a s obzirom da otočki mediji najavljuju kako se novi vlasnik Manchester Uniteda neće znati možda niti do početka nove sezone jasno je zašto su na Old Traffordu prilično suzdržani po pitanju transfera, pa tako i Kanea.

- Ne želim se zamarati borbom za vlast na Old Traffordu. Zanima me isključivo zeleni travnjak a ova momčad nije dovoljno dobra da bude ravnopravna s Manchester Cityjem. Da bi se uopće moglo razmišljati o bilo kakvoj ozbiljnoj borbi za osvajanje naslova prvaka Engleske. Manchester United mora dovesti vratara i centarfora svjetske klase. De Gea nije taj i s njim vratima to nije moguće učiniti, a je li to svjetski centarfor Kane ili netko drugi to znaju u klubu, Harry Kane vrijedi 100 milijuna funti i tu svaka priča o Kaneu što se mene tiće završava - istaknuo je bivši legendarni kapetan Manchester Uniteda Roy Keane.

image

Rice (lijevo) i Kane (desno)

INSIDEFOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Insidefoto/ddp Usa/profimedia

Arsenal čine sve da u svoje redove dovede engleskog reprezentativaca i kapetana West Hama Declana Ricea. Nakon što je West Ham odbio ponudu od 90 milijuna funti, nova ponuda za Ricea iznosi prema tvrdnjama engleskih medija 100 milijuna funti, no londonskim Čekićarima i njihovim vlasnicima nikako se ne sviđa ponuda Arsenala po kojoj bi navedeni iznos otplaćivali u sljedeće četiri godine.

West Ham pristaje na najviše dvije rate od 50 milijuna funti a presudan faktor ipak bi mogao biti i sam Rice koji želi doći na Emirates ukoliko se u sve ne uključi Manchester City, a onda niti jedna druga momčad ne samo u pogledu Ricea neće imati previše izgleda.

Građani još slave trostruku krunu, ali tri igrača mogla bi vrlo lako napustiti Etihad. Kapetan Ilkay Gündogan bliži je odlasku nego ostanku baš kao i Kyle Walker koji je u finalu Lige prvaka odigrao tek deset minuta. Walkera želi novi premierligaš i njegov bivši klub Sheffield United, dok bi se Manchester City rado riješio još jednog engleskog reprezentativca, Kalvina Phillipsa. City je Leedsu platio 50 milijuna funti, a Phillips na Etihadu u godinu dana nije odigrao praktički niti jednu poštenu utakmicu.

Linker
28. travanj 2024 09:18