Laporte sa suigračima iz španjolske reprezentacije (sasvim desno)

 OSCAR DEL POZO/Afp
ODBIJENICA REALU

Ancelotti htio dovesti Brozovićevog suigrača, on poručio da ostaje u Saudijskoj Arabiji

Marca piše da se Aymeric Laporte (29), bivši igrač Cityja, osjeća sretnim u Al Nassru
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 27. prosinac 2023. 10:32

Aymerica Laportea, bivšeg igrača Manchester Cityja, španjolski su mediji ovih dana povezivali s dolaskom u Real Madrid na posudbu kako bi ublažio izostanak ozlijeđenog Alabe. Ipak, Marca je objavila kako kako će 29-godišnji stoper Al Nassra ipak ostati igrati u klubu Cristiana Ronalda i Marcela Brozovića.

Španjolski reprezentativac, pišu, ne želi otići jer se osjeća sretnim u Al Nassru. Osim toga, Saudijci nisu voljni olako pustiti igrača kojega su doveli za 25 milijuna eura prošlog ljeta iz Manchester Citiyja. Također, Laporte je trenutno silno potreban klubu koji ganja zaostatak od sedam bodova u Saudi Pro Ligi za prvoplasiranim Al Hilalom te ima velike ambicije u Azijskoj Ligi prvaka.

Marca ističe kako je Laporte novome klubu „dobio stabilnost“. Odlično se snašao u saudijskoj ligi, a izdašan ugovor od 15 milijuna eura do 2026. godine koji ima s Al Nassrom jedan je od glavnih razloga ostanka jer Real Madrid ni izbliza nije namjeravao pokriti njegovu plaću.

S druge strane, činilo se da bi mu povratak u Španjolsku dobro došao kroz prizmu borbe za mjesto u reprezentaciji. No izbornik Luis de la Fuente za nadolazeći Euro već računa na njega i smatra ga jednim od nositelja obrane. Zbog toga Francuz koji posjeduje španjolsu putovnicu nema potrebu napustiti Saudijsku Arabiju.

Zanimljiv bi bio dolazak Laportea u Real budući da u madridskoj svlačionici ima mnogo prijatelja, najviše zbog La Roje, a osim toga, jedan od njegovih najboljih prijatelja je veznjak Reala Brahim Diaz. No izgleda da od okupljanja starih prijatelja neće biti ništa.

Linker
10. svibanj 2024 20:31