Josip Brekalo

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
KRAJ SAGE

Službeno je: Ništa od povratka u Dinamo, Josip Brekalo potpisao ugovor s talijanskim velikanom

Bio je blizu novog dolaska u Maksimir, ali prelomili su detalji. Znaju se i brojke...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. siječanj 2023. 09:05

Hrvatski krilni napadač Josip Brekalo stigao je u Firenzu, a Fiorentina se žestoko isprsila kako bi ga dovela. Ugovor je potpisan na pet godina, a Brekalo ima zajamčenih 1,6 milijuna eura po sezoni plus hrpu bonusa, premda je moguće da je taj iznos i veći, jer su se u međuvremenu pojavili još neki klubovi koji su ga htjeli dovesti, pa je Fiorentina dodatno pojačala ponudu.

Fantastičan je to posao za igrača koji je jesenas u Wolfsburgu bio debelo u drugom planu i koji nije otišao na Svjetsko prvenstvo. Brekalo ima značajno veću plaću i od Mislava Oršića, koji je igrao sjajno u Ligi prvaka, koji je na SP-u ostavio dubok trag u brončanoj reprezentaciji Vatrenih, a ove zime otišao u Southampton. Brekalo i menadžer Andy Bara koji je vodio ovaj posao zato zaslužuju sve čestitke.

Fiorentina se nada da može dohvatiti sedmo mjesto koje vodi u Europu i koje joj sada bježi pet bodova. Brekala su u Firenzi dobro snimili još prije godinu dana kada je odlično igrao u Veroni, ali se ipak vratio u Wolfsburg uvjeren da će igrački profitirati kod Nike Kovača. Na koncu je to za Brekala bila pogrešna odluka, ali Fiorentina je sjajan klub u kojem će neupitno dobiti šansu da pokaže sve što zna i da se - što mu je jako važno - vrati na popis hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

Linker
28. travanj 2024 09:43