Marijan Kustić, Zlatko Dalić i Stipe Pletikosa

 DAMIR KRAJAČ/Cropix
IPAK S NAVIJAČIMA?

Uefa priprema kaznu, ali HNS već ima spreman plan: ‘Ako postoji ta šansa, napunit ćemo Opus Arenu‘

"Prazan stadion bi bio poraz nas kao društva i Saveza, a autor štete bio bi u pobjedničkoj poziciji"
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. rujan 2023. 16:47

Jurica Jurjević, šef sigurnosti Hrvatskog nogometnog saveza, najavio je da Savez priprema očitovanje koje će poslati UEFA-i sa svim koracima koji su poduzeti prije, za vrijeme i nakon utakmice u Rijeci. Na Rujevici je, podsjetimo, fotografirana ustaška zastava zbog koje je otvoren postupak protiv HNS-a.

- Kazna Savezu ima nekog smisla kad nema konkretnog počinitelja, kad svi kolektivno nešto viču, ali ako imamo krivce, ukoliko smo sve napravili i našli ih, nadamo se da će barem dijelom to UEFA uvažiti - rekao nam je Jurjević.

Savez od ranije ima uvjetnu kaznu da će sljedeću utakmicu igrati pred zaključanim vratima, kako glasi službena formulacije UEFA-e, ako se ponove izgredi iz domene rasizma i diskriminacije.

No UEFA često dopušta da na stadionu u takvom slučaju budu djeca od sedam od 14 godina. HNS će to učiniti, bude li dopušteno i u Osijeku na utakmici s Turskom 12. listopada, ako za navijače vrata budu zatvorena.

- Prazan stadion bi bio poraz nas kao društva i Saveza, a onaj tko je uzrokovao štetu bio bi u pobjedničkoj poziciji. Imali smo dvije takve situacije, po tri tisuće mjesta za koja nismo smjeli prodavati ulaznice protiv Danske u Zagrebu, te Walesa u Splitu i to smo napunili s djecom u svrhu preventivne kampanje. Ukoliko se obistini da će kazna biti prazan stadion, a UEFA ostane dosljedna pa kaže da djeca do 14 godina smiju doći, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i gradom Osijekom napunit ćemo stadion s djecom - dodao je Jurjević.

Linker
09. svibanj 2024 06:18