RONALD GORSIC Cropix
MLADA NADA

Odradio sjajnu sezonu, izborio poziv u reprezentaciju pa poručio: ‘Ne vraćam se u Dinamo, ovdje imam sve‘

‘Nadam se da ću u novoj sezoni biti još bolji nego što sam bio u prošloj‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 09. lipanj 2023. 08:21

U srijedu je naša mlada reprezentacija (do 21 godine), u Medulinu počela pripreme za odlazak na završnicu Eura u Rumunjskoj i Gruziji (od 21. lipnja do 8. srpnja). Podsjetimo, Hrvatska će u skupini najprije igrati protiv Ukrajine (21. srpnja), potom slijedi okršaj sa Španjolskom (24. lipnja), a tri dana kasnije suparnik našoj momčadi bit će domaćin Rumunjska.

Svakog respektiramo

Izbornik Dragan Skočić pozvao je trojicu vratara, najmlađi od njih je 21-godišnji golman Lokomotive, Nikola Čavlina. Iza njega je sezona afirmacije, definitivno je prigrlio “jedinicu” Lokosa i svojim je obranama opravdao povjerenje trenera Silvija Čabraje. Bilo je, istina, i pogrešaka, ali sve je to dio odrastanja i sazrijevanja mladoga i nadarenoga vratara...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

- Dobra je sezona iza mene i ovaj poziv za nastup na Euru nije mala stvar. Kad sam ljetos dolazio iz Dinama u Lokomotivu, u sebi sam se nadao da ću dobro braniti, priželjkivao sam ovakav tijek događaja. Bio sam pun samopouzdanja, vjerovao sam u sebe, ali nisam mogao ni sanjati da ću na kraju biti nagrađen reprezentativnim pozivom. Sretan sam i ponosan što se sve ovako rasplelo - rekao je Čavlina i dodao:

- Osjećam da sam sad znatno kvalitetniji vratar nego što sam bio ljetos, prije dolaska na Kajzericu. Iza mene je godina prvoligaškog iskustva, bio sam i prije dobar vratar, ali sad sam zakoračio stepenicu ili dvije više.

Kakve informacije imate o suparnicima na Euru, prvi će protivnik biti Ukrajina?

- Još skupljamo informacije i izbornik će nas tijekom ovih priprema potanko upoznati s njihovim vrlinama i manama. No, to su sigurno kvalitetne momčadi, ne bi ni došle na Euro da nisu dobre, stoga svakoga respektiramo.

image


DAMIR KRAJAC Cropix

Je li Hrvatska favorit u skupini?

- Prepuni smo samopouzdanja i vjerujemo u prolaz. Gledajući našu skupinu, na papiru je Španjolska favorit “broj jedan”, već dugi niz godina Španjolci igraju na najvišoj razini. A mi smo iza njih, vjerujem da smo bolji od Ukrajine i Rumunjske, te da ćemo to potvrditi i na terenu.

Nadate li se reprezentativnoj “jedinici”, konkurenti su vam Kotarski i Pandur, vratari s inozemnim iskustvom?

- Obojica su izvrsni vratari i čini mi se da nikad nije bila jača konkurencija u mladoj reprezentaciji. Ali, to je dobro za nas trojicu, trenirat ćemo najbolje što možemo kako bismo se nametnuli. Uvijek postoji nada, vjerujem u sebe, silno bih želio stati između vratnica. No, koga god od nas trojice izbornik postavi u momčad, sigurno neće pogriješiti.

Ostanak najbolja stvar

A vaša klupska budućnost? Ostajete li u Lokomotivi ili ćete se možda vratiti u Dinamo?

- Ostat ću na Kajzerici! To je najbolja opcija, imam potporu kluba, a to je mladom igraču najvažnije. U Lokomotivi imam sve što mi je potrebno i nadam se da ću u novoj sezoni biti još bolji nego što sam bio u prošloj. Lokomotiva je, eto, moj prvi izbor, razgovarao sam s menadžerom, klubom i ocem i svi smo zaključili kako je ostanak na Kajzerici najbolja opcija - kaže Čavlina.

Linker
20. travanj 2024 12:49