PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NOVI IZAZOV

Ancelotti otkrio što bi Modrića moglo čekati ako prestane igrati za Real: ‘Ako to želi...‘

"Puno je igrača koji ne žele biti treneri jer je previše pritiska i odgovornosti"
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. svibanj 2024. 14:21

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti pojavio se u ponedjeljak pred novinarima na redovnoj konferenciji uoči prvenstvene utakmice s Alavesom koja je na rasporedu u utorak s početkom u 21.30 sati u Madridu.

Kraljevski klub proslavio je naslov prvaka te njegovi navijači s nestrpljenjem očekuju finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund 1. lipnja u Londonu, a sukladno pripremama za tu utakmicu talijanski stručnjak će kombinirati sastav u preostala tri kola domaćeg prvenstva.

- Cilj je na tu utakmicu doći s kompletnom momčadi u punoj snazi. Igrači koji su se nedavno vratili, kao Courtois i Militao, trebaju minute i u tim utakmicama će ih dobiti - najavio je Ancelotti.

image
BURAK AKBULUT Anadolu Via Afp

Dodao je kako su ga u ovoj sezoni najviše iznenadili igrači koje je najmanje poznavao; Fran Garcia, Joselu i Brahim Diaz.

- Najviše me generalno iznenadila momčad koja je imala fantastičnu izvedbu.

Sletjelo je Realovom strategu i pitanje koji bi igrači mogli postati treneri.

- U nekim igračima postoji kvaliteta da budu treneri zbog znanja i iskustva kojeg imaju. Možeš biti trener, ali moraš to željeti. S obzirom na poteškoće koje trener ima u ovom specifičnom trenutku u nogometu, puno je igrača koji to ne žele jer je previše pritiska i odgovornosti. Carvajal, Nacho, Ceballos, Kroos, Modrić... Svi bi oni mogli raditi trenerski posao ako to žele - kazao je Carlo Ancelotti.

Linker
13. svibanj 2024 14:22