GLYN KIRK Afp
VELIKA LJUDSKA GESTA

Posramio jednu od najskupljih momčadi svijeta, pa sve oduševio na presici: ‘I ja sam bio u istoj situaciji...‘

Trener Arsenala pružio je podršku kolegi na poraženoj strani
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2024. 09:50

Londonski derbi između Arsenala i Chelseaja u 29. kolu Premiershipa otišao je na stranu Topnika. Uvjerljivo. Momčad Mikela Artete utrpala je "petardu" (5:0) u mrežu Plavaca koji se praktički nisu pojavili na utakmici.

Domaćin je poveo već u petoj minuti pogotkom Trossarda, a pitanje pobjednika bilo je riješeno poslije samo 20 minuta drugog poluvremena, nakon što su White i Havertz dvaput tresli mrežu Chelseaja. Točku na "i" postavio je Arsenalov branič White s(p)retnim pogotkom u 70.

image
HENRY NICHOLLS Afp

Na novinarsko pitanje o teškom položaju njegovog kolege na poraženoj strani, Arteta je odgovorio nepokolebljivom podrškom.

- Za njega (op.a., Mauricija Pochettina) imam sve simpatije svijeta. Uz sve što je prošao i sve što je radio. On to zna. Bio sam i s druge strane. On radi sjajan posao, mislim da kada pogledate ovu momčad i analizirate svaku njihovu utakmicu, zaslužili su pobijediti u mnogim utakmicama, zaslužili su pobijediti protiv velikih momčadi.

- On radi jako dobar posao pa se nadam da će se stvari okrenuti i biti kako zaslužuje. Volim pobjeđivati. On pokušava učiniti isto. Kada govorite o simpatiji i nekome koga volim i kome se divim, sigurno želim najbolje za njega.

image
GLYN KIRK Afp

Arsenal je porazom od Bayerna ispao iz Lige prvaka, ali i dalje je u igri za trofeje.

- Treba se suočiti sa stvarnošću. Razlike su tako male i u nekim stvarima ne možete biti bolji od protivnika. Možda nećete imati sreće kad vam je potrebna u određenim trenucima, ali morate reagirati i suočiti se s trenutkom. Cijenimo ono što imamo, a posebno vjerujemo. Ako ste u stanju vjerovati devet mjeseci, u stanju ste i pobijediti. Ali prvo morate vjerovati u to i dosljedno raditi ono što ste radili. Ništa više.

Linker
24. travanj 2024 09:51