Xavi

 JORGE GUERRERO Afp
ŠOK U KLUBU

Veliki preokret u Barceloni. Xavi izjavama razbjesnio predsjednika, sprema mu se otkaz?

Laporta je, piše As, bio toliko ljut da je Decu naredio da krene u portragu za novim trenerom
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2024. 07:41

Trenersko pitanje u Barceloni aktualna je tema već nekoliko mjeseci. Nakon što je krajem siječnja, poslije utakmice s Villarrealom (koju su Katalonci izgubili s 3:5) Xavi rekao kako će na kraju sezone napustiti klupu, kasnijim razgovorom s predsjednikom kluba Joanom Laportom dogovorena je suradnja do minimalno 2025 godine.

Međutim, posljednji Xavijevi komentari na konferenciji za medije prije utakmice s Almerijom su, prema pisanjima španjolskih medija, probudile želju u klubu da ponovno nastave bez Xavija. Naime, nakon njegovih je izjava, prema Marci, u klubu "krenuo tsunami", dok je As puno stroži u svom izvještaju - oni navode kako je Laporta toliko ljut da je naredio sportskom direktoru Decu da krene u potragu za novim trenerom.

Radijska postaja Cadena SER situaciju je sumirala sljedećim navodima: "Vodstvo Barcelone vrši veliki pritisak na Laportu da otpusti Xavija. Trenera je i njegov stožer zamolio da odu iz kluba."

Ovakva reakcija kluba stigla je zbog Xavijevih komentara u kojima navodi kako ova Barcelona nije financijski moćna kao ona iz prošlosti, da se ne može u tom smislu natjecati s Realom i kako ih ne bi trebalo uspoređivati.

- Navijači moraju razumjeti da ova Barcelona nije ona od prije 25 godina. Prije bi trenere Barce došao predsjedniku i rekao: "Želim ovog igrača i ovog i još onog." Toga više nema. No, mi moramo pojačati momčad ako ne želimo da sve ostane kao što je - rekao je Xavi na konferenciji i nastavio:

- U suprotnom, bit će nam jako teško boriti se protiv Reala i u Europi. Ne može se napredovati ako ne bude određenih promjena u momčadi. Pokušat ćemo se nositi s Realom. Ipak, smatram da navijači Barcelone moraju razumjeti da je situacija jako teška, posebno u ekonomskom smislu. Nismo na istoj razini kao ostali vrhunski klubovi. Navijači to moraju razumjeti. To ne znači da se nećemo boriti, ali situacija je takva da nam je potrebna stabilnost i vrijeme. Pokušat ćemo sve da se iduće sezone nosimo s Realom.

image

Joan Laporta

Mutsu Kawamori/aflo/profimedia

Izjave su izazvale nevjericu u Barceloninom taboru, a prema AS-u, Laporti posebno smeta što je Xavi naglo "promijenio ton" od onoga što je pričao na zajedničkom sastanku kada su dogovorili suradnju.

"Xavi je na sastanku u Laportinoj kući govorio potpuno drugačije. Njegovo izlaganje bilo je potpuno vjere u momčad i sredstva koja ima te je naglasio da je za poboljšanja potrebno tek par lako ostvarivih promjena. Ovakva radikalna promjena u njegovom nastupu i to javno, izazvala je toliko ogorčenje da Laporta i Deco nisu išli s momčadi jučer u Almeriju, niti su bili na utakmici", navodi španjolski list.

Linker
17. svibanj 2024 07:44