U Engleskoj je ženski nogomet sve popularniji, posebno nakon što su ”Lionesse” prvi put u povijesti osvojile europski naslov

 JUSTIN TALLIS Afp
TOTALNA NAVALA

Utakmica ženskog nogometa za koju se traži karta više: U manje od 24 sata planulo 65.000 ulaznica!

Veliki interes privukao je susret koji se igra 7. listopada na Wembleyju
Piše: HinaObjavljeno: 03. kolovoz 2022. 17:53

Za manje od 24 sata prodano je 65.000 ulaznica za utakmicu ženskih nogometnih reprezentacija Engleske i SAD u listopadu na londonskom stadionu Wembley.

Utakmica između aktualnih europskih i svjetskih prvakinja trebala bi se igrati 7. listopada na Wembleyju, a Engleski nogometni savez (FA) je objavio kako je već prodano 65.000 ulaznica.

"Ljudi, vi ste nevjerojatni, za manje od 24 sata prodano je 65.000 ulaznica," navodi FA. Zbog velikog opterećenja internetska stranica na kojoj su se prodavale ulaznice je nakratko pala.

U Engleskoj je ženski nogomet sve popularniji, posebno nakon što su "Lionesse" prvi put u povijesti osvojile europski naslov pobjedom protiv Njemačke s 2-1 nakon produžetaka.

Utakmicu je na Wembleyju pratilo 87.192 gledatelja, što je najveća posjeta u povijesti europskih prvenstava u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Engleska će u rujnu igrati protiv Austrije i Luksemburga u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Trenutačno vodi u skupini s maksimalna 24 boda i za potvrdu plasmana na World Cup treba remi protiv drugoplasirane Austrije ili pobjedu protiv Luksemburga.

Ako će engleske nogometašice ipak morati u dodatne kvalifikacije za SP u listopadu, svima koji su kupili ulaznicu za ogled sa SAD bit će vraćen novac.

Linker
26. travanj 2024 14:20