RONALD GORSIC Cropix
DVOJKA JE ‘GORJELA‘

Totalna ludnica u Zagrebu! Dinamo nakon velike drame napravio korak bliže novom naslovu prvaka

Futsal Dinamo stigao je do početne prednosti u finalnoj seriji koja se igra na tri dobivene utakmice
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 03. svibanj 2024. 22:22

FUTSAL DINAMO - OLMISSUM 6:4

ZAGREB Dom sportova dvorana II. Gledatelja 2.800. Suci: Vedran Babić (Split), Mario Lulić (Gospić). Treći sudac: Budimir. Delegat: Župan.

STRIJELCI: 0:1 - Bukovec (27), 1:1 - Zonjić (33), 2:1 - T. Novak (33), 2:2 - Sekulić (38) 3:2 - Čekol (40), 3:3 - Kustura (40), 4:3 - Perić (44), 5:3 - Perić (45), 5:4 - Sekulić (49), 6:4 - Perić (50).

FUTSAL DINAMO: Piplica, Perić, Postružin, Čekol, T. Novak - Pavlić, Gudasić, Mužar, Prgomet, Vučković, Dekanić, Zonjić, F. Novak. Trener: Matija Đulvat.

OLMISSUM: Rozga, Kustura, Jurlina, Vanha, Sekulić - Zemunik, Hrstić, Bukovec, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Rejala. Trener: Frane Despotović.

ŽUTI KARTON: Jurlina (22), Rejala (23), Kolobarić (33).

CRVENI KARTON:

IGRAČ UTAKMICE: Luka Perić


U sjajnoj atmosferi prepune Dvojke, u dramatičnom ogledu Futsal Dinamo stigao je do početne prednosti u finalnoj seriji koja se igra na tri dobivene utakmice.

Čvrsto i oprezno odigrali su igrači obje momčadi u prvih 20 minuta. Glavne poluge, Perić na jednoj strani, te Sekulić na drugoj, bile su potpuno zakočene, stoga smo vidjeli tek nekoliko izglednih prigoda. Za Dinamo su prijetili Zonjić dva puta, Gudasić također u dva navrata, a za goste je nakon sjajnog prodora Jurlina izašao sam pred Piplicu, no promašio je cijela vrata. Vratar domaćih je skinuo zahtjevan udarac Josipa Juretić.

Najveću šansu vidjeli smo osam sekundi prije kraja, Perić je napokon uspio zadržati loptu s igračem na leđima, minijaturom je pronašao Postružina koji puca s deset metara, a Rozga odbija u korner.

image
RONALD GORSIC Cropix

Drugi dio ipak je donio nešto otvoreniju igru, napose s domaće strane, vrlo brzo su gosti zaradili dva žuta kartona, a domaći su krenuli prema Rozgi, Perić se oslobodio stiska obrane gostiju, jednom mu je udarac u posljednji trenutak izblokirao Rejala. Kolobarić je umalo doveo goste u vodstvo, ali Piplica mu je pokušaj sa šest metara obranio. U 26. Mužar je opasno zaprijetio s 10 metara, Rozga brani. I onda šok za domaće, u duelu Vučkovića i Rejale Paragvajac je bio spretniji, lopta se odbila do Bukoveca, a Slovenac je iz okreta pogodio sa šest metara u suprotni kut. Uslijedili su pokušaji F. Novaka i Perića koje Rozga neutralizira.

Zonjić je u 33. minuti dignuo cijelu dvoranu na noge, slično kao Bukovec i on je iz okreta sa 6 metara napokon probio odličnog vratara gostiju. Samo 21 sekundu kasnije Kolobarić je napravio šesti prekršaj, a Tihomir Novak je pogodio s 10 metara i preokrenuo rezultat u korist Dinama.

Gosti su odmah preuzeli rizik i zaigrali su letećim vratarom, u 38. minuti Sekulić je sve vratio u rezultatsku ravnotežu, sjajno se odrhvao Mužaru, i onda iz okreta pogodio s 10 metara.

image
RONALD GORSIC Cropix

I onda nevjerojatna pogreška gostiju, u želji da odigraju zadnjih 20-ak sekundi s letećim vratarom, Bukovec je krivo dodao, loptu je dobio Čekol i zabio, no vodstvo je trajalo svega sedam sekundi, jer je na drugoj strani zabio Kustura i odveo utakmicu u produžetke.

U njima je pak Dinamo stigao do vodstva, Čekol je dao dugu loptu, Perić je u trku sjano zabio, a potom je još jednom razgalio navijače, poslao je Rozgu i Kusturu u prazno i zabio za 5:3.

U drugom produžetku gosti su igrali s letećim vratarom, pleli su mrežu oko Piplice i došli do pogotka 110 sekundi prije kraja. Perić je desetak sekundi do kraja ipak riješio pitanje pobjednika. U ponedjeljak ćemo gledati novi dvoboj ove dvije sjajne momčadi.

image
RONALD GORSIC Cropix
image

Velimir Zajec

RONALD GORSIC Cropix
image

Velimir Zajec

RONALD GORSIC Cropix
image

Velimir Zajec

RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix
image

Tihomir Novak

RONALD GORSIC Cropix
image

Neven Zonjić

RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix

Linker
03. svibanj 2024 22:22