Dragiša Gudelj

 INSTAGRAM SCREENSHOT
HRABRA ODLUKA

Srbin čija je nevolja šokirala nogometni svijet odlučio: Vraća se, slijedit će primjer slavnog igrača

Gudelj se prošlog vikenda samo srušio u 11. minuti susreta Cordobe i Racing Ferrola
Piše: SNObjavljeno: 30. ožujak 2023. 18:55

Nogometni svijet je ostao u šoku kada se na utakmici treće španjolske lige odjednom srušio brat srpskog nogometnog reprezentativca Nemanje Gudelja. Dragiša Gudelj je preživio zastoj srca, no istaknuo je kako želi nastaviti karijeru po uzoru na Christiana Eriksena.

Gudelj se prošlog vikenda samo srušio u 11. minuti susreta Cordobe i Racing Ferrola u trećoj španjolskoj ligi. Liječnici su odmah utrčali i spasili mu život. Cordoba je na Instagramu otkrila kako se Gudelj planira vratiti na teren.

- Želi opet igrati. Dragiši Gudelju će biti ugrađen automatski defibrilator i tako će moći nastaviti pokazivati kvalitetu na terenu i braniti boje Cordobe. Medicinskim testovima je potvrđeno da je Srbin pretrpio ventrikularnu tahikardiju koja je izazvala srčani zastoj i bio je životno ugrožen. Brza intervencija medicinskih službi uspjela mu je spasiti život - napisali su iz kluba.

Isto se dogodilo i Christianu Eriksenu koji se srušio igrajući za Dansku na Euru 2020. godine. Gudelj će, kao i Eriksen, ponovno na teren.

- Namjera našeg braniča je da se vrati igranju nogometa slijedeći primjer Christiana Eriksena. Danac je doživio srčani udar u utakmici Europskog prvenstva 2020. i uspio se vratiti na najvišu razinu. Nogometni klub Cordoba želi još jednom iskreno zahvaliti apsolutnoj spremnosti i predanosti kojom su našeg igrača liječili profesionalci Sveučilišne bolnice Queen Sofia - zaključio je klub.

Linker
15. ožujak 2024 18:16