Petar Musa je postigao gol u trećoj utakmici u nizu

 JOSé CARMO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
HIT-NAPADAČ

Hrvat zabija kao na traci, mogao bi doživjeti transfer karijere: ‘Najbolje je pojačanje u zadnjih 8 godina‘

Do sada je postigao devet golova u sezoni, od toga osam u prvenstvu i jedan u Kupu
Piše: E.F.Objavljeno: 14. veljača 2022. 15:41

Petar Musa definitivno je hit-igrač portugalskog prvenstva. Hrvatski napadač postigao je gol za svoju Boavistu u trećoj uzastopnoj utakmici te tako došao do 8 golova u Primeiri što mu je dovoljno za dijeljenje 9. mjesta na listi strijelaca.

Musini golovi zaintrigirali su portugalske sportske medije pa je utjecajna A Bola proglasila Hrvata najboljim ofenzivnim pojačanjem od kada se Boavista 2014. vratila u prvoligaško društvo nakon što je nekoliko godina izbivala iz njega.

"Osim dobrog udarca glavom, na što su svi upozoravali prilikom njegovog dolaska u klub, Musa se nametnuo i u drugim aspektima igre. Odličan je u igri leđima prema golu, ima brzinu u kontranapadima te raznolika rješenja u završnici. Njegov gol protiv Portimonensea donio je Boavisti još jedan bod, ali i potvrdio da je Musa u odličnoj formi jer je postigao golove u tri posljednje utakmice", piše A Bola.

image

Grafika za SN: SofaScore

SOFASCORE

Ugledni portugalski list ističe kako je Musa u Portugal stigao na posudbu, ali da bi ga Boavista morala otkupiti za 3,5 milijuna eura ako u sezoni postigne 10 golova. Za to mu nedostaje jedan gol jer je osim 8 u prvenstvu postigao i jeda u kupu, ali tu postoje veliki problemi. Naime, Boavista je u velikim problemima pa bi se taj posao mogao zakomplicirati što je prošlog tjedna za Sportske novosti potvrdio i Musin menadžer Milan Martinović.

"FIFA je nedavno suspendirala sve Boavistine buduće transfere zbog financijskih problema u kojima se ovaj klub iz Porta nalazi. Tamo se događa nešto čudno, nisu platili transfer jednog igrača realiziran prije dvije godine i stigla je blokada FIFA-e. Nadalje, Boavista nije platila ni prvu ratu Slaviji za Musinu posudbu, trebali su Portugalci do 1. studenoga uplatiti 250.000 eura na račun češkog kluba, ali nisu uplatili ni cent! A sad dolazi na naplatu i druga istovjetna rata", rekao je Martinović.

To ne znači da Musa neće ostati u Portugalu. Naime, zanimanje za njega pokazala je Benfica koja bi ga željela dovesti sljedećeg ljeta, nakon što prodaju 22-godišnjeg Urugvajca Darwina Nuneza koji je ove sezone postigao 18 golova u Primeiri. Musa bi tako nakon Zagreba, Intera iz Zaprešića, Slavije Prag, Viktorije, Slovana Liberec, Union Berlina i Boaviste, mogao zaigrati u najvećem klubu svoje karijere.

Linker
17. svibanj 2024 10:20