Patrick Ekeng u dresu Lausanne
 GETTY IMAGES
VELIKA TRAGEDIJA

Doktorica proglašena krivom za smrt mladog igrača: ‘Nije ga uopće pokušavala oživjeti u vozilu!‘

Igrač Dinama (B.) srušio se na travnjak i imao je srčanih problema, no pomoć nije bila adekvatna...
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2020. 14:56

Patrick Ekeng, bivši kamerunski reprezentativac, srušio se tijekom utakmice svog Dinamo Bukurešta u svibnju 2016. godine i na kraju je umro zbog posljedica srčanog udara. Četiri godine kasnije tamošnja liječnica Elena Duta proglašena je krivom, a morat će isplatiti i odštetu od 200.000 eura...

Nesretan događaj zbio se 6. svibnja u utakmici Dinama i Viitorul Constanțe. I to pred TV kamerama. Požalio se prijatelju da se ne osjeća baš najbolje i da najradije ne bi igrao, no ipak je morao u utakmicu i to u drugom poluvremenu. Samo sedam minuta kasnije - pao je na travnjak.

"Nije procijenila njegovo zdravstveno stanje i nije ga pokušala oživiti u ambulantnom vozilu", poručilo je tužiteljstvo.

Iako je obdukcija pokazala da je Ekeng bolovao od nekoliko srčanih problema, doktorica se nije "izvukla".

"Dobila je uvjetnu kaznu od 18 mjeseci, morat će služiti zajednici u trajanju od 60 sati, a mora i platiti 200.000 eura odštete", poručili su.

Ekeng je dva puta nastupao za reprezentaciju Kameruna, oba puta na Afričkom kupu nacija 2015. godine. Profesionalno je nastupio za Le Mans (Francuska), Rodez (Francuska), Lausanne-Sport (Švicarska), Cordoba (Španjolska) i Dinamo Bukurešt.

Linker
26. travanj 2024 19:59