VEDRAN PETEH Cropix
BIVŠA ZVIJEZDA DINAMA

Luis Ibanez za SN demantirao objavu iz Srbije: ‘Nisam to izjavio, ljut sam! Sretan sam što živim u Hrvatskoj...‘

Ibanez je u Dinamo došao u ljeto 2008. godine iz druge momčadi Boca Juniorsa
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2024. 12:25

Luis Ibanez jedan je od nogometaša koji je zasigurno ostavio dubok trag na regionalnoj nogometnoj sceni. Jedan je i od onih koji su u svojoj karijeri igrali i za Dinamo i Crvenu zvezdu te je kao takav zanimljiva pojava bilo gdje na ovim prostorima, a danas je igrač hrvatskog drugoligaša Jaruna.

Ovih dana dao je intervju za srpski Mondo gdje je pričao o Zvezdi, a jedna njegova izjava privukla je veliku pozornost u regiji.

Na navodno pitanje "žali li što sad nije u Zvezdi?", Ibanez je, kako je prenio spomenuti medij, izjavio:

- Naravno da mi je žao. Je** ga. Mi smo igrali u Zvezdi tijekom nekih teških trenutaka koje je teško i pamtiti same po sebi. Volio bih da sam sada u ekipi, ali je** ga, to je nogomet. Imam sve najbolje uspomene u Zvezdi. Bez navijača ne bi bilo toliko uspjeha u klubu.

Nakon što je spomenuti dio intervjua dospio i u hrvatske medije, Ibanez se javio Sportskim novostima kazavši da je Mondo njegovu izjavu izvukao iz konteksta:

- Pisali su što su htjeli, nije bilo tako. Priča je bila o Zvezdi danas i ranije, u vrijeme kada sam ja igrao. Rekao sam da mi je žao što nisam bio u Zvezdi u periodu u kojem klub bolje funkcionira i u kojem sve ide na bolje. Isto kao što govorim i za Dinamo. Dakle, nisam rekao da mi je žao što sada ne igram u Zvezdi. Rekao sam da je Zvezda danas na mnogim poljima, tako i financijski, u boljem stanju nego kada sam ja igrao i da mi je žao da u moje vrijeme situacija nije bila takva. Ja sam sada sretan što živim u Hrvatskoj, moja djeca treniraju u Dinamu i svi znaju da prema njima imam poštovanje. Žao mi je i ljut sam što se stvar izuzela iz konteksta i onda ja imam probleme. Živim ovdje, svi znaju što mislim o Dinamu i svim klubovima u kojima sam igrao - poručio je nekadašnji član Modrih.

image

Luis Ibanez s nekadašnjim suigračima iz Dinama (fotografija iz 2013. godine)

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Ibanez je u Dinamo došao u ljeto 2008. godine iz druge momčadi Boca Juniorsa. Nakon pet godina otišao je na posudbu u Racing gdje je zadržao godinu i pol prije nego li se vratio u hrvatsku prijestolnicu. U Dinamu se zadržao još pola godine, a onda je prešao u mađarski Gyor otkuda je u ljeto 2015. prešao u Crvenu zvezdu. Tamo je igrao godinu dana, a onda je prešao u Trabzonspor. Igrao je i za mostarski Zrinjski te Grafičar ako pričamo o klubovima s ovih prostora, a danas se skrasio na zapadu Zagreba.

image

Luis Ibanez

VEDRAN PETEH Cropix

Linker
27. travanj 2024 12:34