Ana Maria Marković

 SCREENSHOT/INSTAGRAM
ODABRANO DRUŠTVO

Ovo je 10 najseksi nogometašica svijeta: One mame uzdahe na terenu i izvan njega, predvodi ih Hrvatica

Izdvojili smo deset najatraktivnijih i najljepših nogometašica po vlastitom izboru
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. kolovoz 2023. 10:22

Ženski nogometni SP u Australiji i Novom Zelandu donio je pregršt velikih priča i dobrog nogometa - štogod o tome mislili su "muški nogometni šovinisti". Ljubitelji nogometa mogli su uživati ​​i ovog ljeta premda u neparnim godinama nema SP-a i Eura u muškoj, puno popularnijoj varijanti najvažnije sporedne stvari na svijetu. Nevjerojatno zvuči, sa ženskog SP-a rano su ispale ponajbolje reprezentacije kao što su četverostruke prvakinje Amerikanke, dvostruke prvakinje Njemice, također bivše prvakinje Norvežanke, jake Brazilke...Tko će osvojiti novi naslov na devetom po redu SP-u?! Naravno, najbolje! Bilo da to budu aktualne prvakinje Europe Engleskinje, Španjolke, Šveđanke ili Australke koje su u polufinalu, odlučili smo se ovom prilikom pozabaviti pričom koje su to najbolje nogometašice svijeta. Po nogometnoj i sportskoj "definiciji" neke najbolje odavno su kod kuće, a onih drugih "najboljih" - u ovom slučaju - najljepših i najatraktivnijih - neke su također ispale ili uopće nisu igrale na SP-u. Iz muške vizure (naravno, i iz vizure nekih žena) izdvojili smo deset "najboljih" po vlastitom izboru. Kako se o ukusima ne raspravlja - imate pravo i na neki sasvim svoj izbor.

ANA MARIA MARKOVIĆ (Hrvatska)

Rođena je 9. studenog 1999., igra u švicarskom Grasshopperu, naravno, i za hrvatsku reprezentaciju, visoka je 1,66 m. Rođena je u Splitu, a s 12 godina se s obitelji preselila u Švicarsku. Odrastajući u Zürichu, nogometom se počela baviti s 14 godina, a svojedobno je izjavila da je počela igrati nakon što se osjetila motiviranom rastom popularnosti ženskog nogometa. Tri je sezone igrala za U-21 ekipu FC Züricha prije nego što je 2020. prešla u Grasshopper. HNS odlučio ju je pozvati u reprezentaciju 2021. Zbog zadivljujućeg izgleda, lijepa napadačica ima brojne ponude za manekenski, ne samo nogometni posao. Od svibnja 2023. plavokosa ljepotica može se pohvaliti s gotovo tri milijuna pratitelja na Instagram stranici, a trenutno je prati mnoštvo popularnih sportaša, uključujući zvijezdu PSG-a Neymara.

MICHELLE ALOZIE (Nigerija)

Prekrasna tamnoputa Michelle rođena je 28. travnja 1997., visoka je 1,68 m. Najseksepilnija je i najzgodnija nigerijska nogometašica, trenutačno igra kao napadačica za momčad Nacionalne ženske nogometne lige Houston Dash i žensku reprezentaciju Nigerije. Rođena je i odrasla u Apple Valleyju u Kaliforniji, u obitelji nigerijskih doseljenika. Tek je 2021. debitirala za seniorsku reprezentaciju i postala stalni član ekipe. Svjesna je da je fizički atraktivna i neprestano podsjeća obožavatelje na društvenim mrežama tu činjenicu. Bez sumnje, Michelle Alozie jedna je od najzgodnijih nogometašica svijeta, i osobni je izbor gore potpisanog.

LAUREN SESSELMANN (Kanada)

Rođena je 14. kolovoza 1983., igra za Santa Clarita Blue Heat; visoka je 1,73. Osvajačica je brončane olimpijske medalje, bila je članica kanadske reprezentacije od 2011. do 2015. Producentica je i voditeljica fitness DVD programa Fit as a Pro s Lauren Sesselmann. Prvi je nastup imala 2011. protiv SAD-a, a igrala je i na SP-u 2015. U četvrtfinalu protiv Engleske poskliznula se i pala, što je dovelo do pogotka za Englesku. Radila je kao model za mnoge poznate brendove i prikupila više od 121 tisuća pratitelja na svojoj stranici na Instagramu.

ALISHA LEHMANN (Švicarska)

Rođena je 21. siječnja 1999., visoka je 1,65. Igrala je za Švicarsku na tekućem SP-u. Od svibnja 2023. Lehmann je najpraćenija nogometašica na svijetu na Instagramu. Profi klupsku karijeru započela je u BSC YB Frauen, gdje je u tom periodu postigla 25 golova u 52 ligaška nastupa; poznata je po plavoj kosi i sivim očima i naširoko ju se smatra najljepšom nogometašicom svijeta.

Osim nogometom, igračica Aston Ville bavi se i manekenstvom, radila je za velike svjetske brendove poput Coca-Cole, Adidasa i Frisotradinga.

JORDYN HUITEMA (Kanada)

Rođena je 8. svibnja 2001., protegnula se uvis do 1,80, igrala je kao napadačica u Paris Saint-Germaineu, sad je u SAD-u u ekipi OL Reign iz Seattlea, naravno i u kanadskoj reprezentaciji te je i ona na tekućem SP-u. Debitirala je 2018., bila je najmlađa sudionica Uefa Women‘s Champions Leaguea. Na prošlim OI osvojila je zlato s Kanadom pobijedivši u finalu reprezentaciju SAD-a. Bila je u vezi s Alphonsom Daviesom od 2017. do 2022. nakon čega je partnerica bejzbol-igrača Seattle Marinersa Julija Rodrígueza.

ALEXSANDRA MORGAN (SAD)

Rođena 2. srpnja 1989., igra za San Diego Wavese, visoka je 1,70. Postigla je 120 golova za SAD, najtrofejniju svjetsku reprezentaciju i općenito se smatra jednom od najvećih igračica ikad. Proglašena je američkom nogometnom sportašicom godine, osvojila je naslove prvakinja svijeta 2015. i 2019., bila je u "Dream Teamu" oba turnira. S ekipom Lyona bila je klupska prvakinja Europe, a vlasnica je i zlatne olimpijske medalje iz Londona 2012. Time ju je rangirao kao najbolje plaćenu nogometašicu, uglavnom zahvaljujući brojnim ugovorima sa sponzorima. Morgan je, zajedno s Kanađankom Sinclair i Australkom Steph, postala prva nogometašica koja se pojavila na naslovnici Fifinih videoigara 2015. Dvaput ju je Time uvrstio u 100 najutjecajnijih osoba - 2019. i 2022. Najpraćenijija je nogometašica s više od 10 milijuna pratitelja na Instagramu.

SYDNEY LEROUX (SAD)

Rođena je 7. svibnja 1990., igra za Angel City, visoka je 1,70. Osvajačica je zlatne olimpijske medalje. Rođena je u Kanadi od majke Kanađanke i oca Amerikanca. Prošla je kroz kanadski sustav dok nije odlučila igrati za SAD. I ona je bila dijelom američkih pobjedničkih momčadi na OI u Londonu 2012. i SP-u 2015. I ona je jedna od najutjecajnijih američkih nogometašica i ima više od 1,1 milijun pratitelja na svojoj Instagram stranici. S Domom Dwyerom ima dvoje djece.

SALLY JULINI (Švicarska)

Rođena je na Novu godinu 2003. Igra u Guingampu (na posudbi iz Lyona). Švicarska je nogometašica afričkog podrijetla rođena u Ženevi od oca Francuza porijeklom iz Obale Bjelokosti i Guadeloupea i majke Švicarke. Nakon što je trenirala u švicarskom nacionalnom centru u Bielu od 12. godine, Sally Julini je zatim igrala s muškim timovima Meyrin FC i U15s Servette, prije nego što se 2019. mladima u Lyonu. Više je puta pozivana u mlade selekcije Francuske, no na kraju se odlučila za Švicarsku.

NICHELLE PATRICE PRINCE (Kanada)

Rođena 19. veljače 1995., igra za Houston Dash i Kanadu, visoka je 1,63. Otac joj je Afrojamajčanin, a majka je iz SAD-a; igrala je sveučilišni nogomet za Ohio State Buckeyes. Osvojila je broncu na OI 2016. u Rio de Janeiru. Lijepa kanadska napadačica u slobodno vrijeme uživa u čitanju, pisanju i jogi, među omiljenim su joj nogometašima Christine Sinclair, Lionel Messi i Carlos Tévez, a omiljeni klubovi Real Madrid i Man. City.

SALMA PARALLUELO (Španjolska)

Rođena je 13. studenog 2003., igra za Barcelonu. Visoka je 1,74 m. Bivša je sprinterica, sada napadačica Barcelona Femeni ekipe i španjolske reprezentacije. Afričkog je podrijetla, rođena u Zaragozi od oca Španjolca i majke iz Ekvatorijalne Gvineje.

Predstavljala je španjolsku reprezentaciju s kojom je osvojila 2018. Uefino prvenstvo za žene do 17 godina, 2018. Fifino U-17 SP i 2022. FIFA U-20 SP. Prvi seniorski nastup imala je 2022. Ima više od 136 tisuća pratitelja na Instagramu.

Linker
05. ožujak 2024 18:39