FEDERICO GAMBARINI Dpa Picture-alliance Via Afp
UPALJENI ALARMI

Nogometna velesila na koljenima! Nijemci pronašli spasitelja u legendarnom kapetanu i bivšem nogometašu Rijeke

Kao idealno rješenje Bild navodi Matthiasa Sammera, međutim, upitno je hoće li Nijemac biti zainteresiran
Piše: Andro PolićObjavljeno: 06. prosinac 2022. 23:48

Nakon je drugo uzastopno ispadanje u grupnoj fazi Mundijala upalilo sve alarme u utrobi Njemačkog nogometnog saveza, prvi je "platio" Oliver Bierhoff, sada već bivši sportski direktor Njemačke. Uoči kriznog sastanka u Frankfurtu, počela su nagađanja tko bi mogao uskočiti u upražnjenu stolicu.

Bild navodi kako bi idealno rješenje bio Matthias Sammer, koji je istu dužnost obavljao od 2006. do 2012., a nakon toga četiri godine bio sportski direktor Bayerna. Od 2018. radi u Borussiji Dortmund kao savjetnik uprave, a važeći ugovor ima do kraja lipnja 2025., međutim, njemački mediji u pitanje dovode njegovu zainteresiranost za ponovnim dolaskom na isto radno mjesto.

Kao drugo potencijalno, ali i odlično rješenje prema pisanju Bilda, spominje se Fredi Bobić. Bivši njemački reprezentativac, kojemu je otac Slovenac, a majka Hrvatica, mogao bi preuzeti posao sportskog direktora nakon što je taj posao obavljao u Stuttgartu i Eintrachtu iz Frankfurta, a trenutačno ga vrši u Herthi. Bild navodi da Bobić ima iskustvo i autoritet, koji bi bili prijeko potrebni "grogiranom" Elfu. Igračku karijeru, nakon 285 nastupa u Bundesligi i 108 pogodaka, zaključio je na Kantridi u dresu Rijeke, s kojom je 2006. osvojio i Kup.

Potencijalni kandidat za sportskog direktora njemačke reprezentacije je legendarni kapetan Phillip Lahm. Čovjek koji je posljednji u njemačkom dresu digao trofej svjetskog prvaka, ipak će, prema pisanju tamošnjih medija, vrlo teško postati novi sportski direktor. Minimalne vjerojatnosti za preuzimanje posla ima i bivši trener Chelseaja Thomas Tuchel, kao i netko iz arhive bivših reprezentativaca poput Thomasa Hitzlspergera, Benedikta Höwedesa, Pera Mertesackera ili Bastiana Schweinsteigera.

Linker
20. travanj 2024 13:16