Mjesto gdje je Katsouris nastradao

 DIMITRIS KAPANTAIS/AFP/PROFIMEDIA Dimitris Kapantais/afp/profimedia
PORUKA BRATA UBIJENOG NAVIJAČA

‘Vrijeme curi, ubojica bi se mogao izvući! Evo što grčko pravosuđe mora odmah napraviti‘

Iznio je uvjete koje je postavio pred Grke kako bi se slučaj što prije rasvijetlio
Piše: SNObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 07:22

Atena je i dalje u šoku, tjedan dana nakon što je u navijačkim neredima u kvartu Nova Filadelfija život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a, Michalis Katsouris. AEK i zagrebački Dinamo trebali su odigrati utakmicu kvalifikacija Lige prvaka, ali dan nakon stravičnog događaja u kojem je, prema navodima policije, sudjelovalo stotinjak pripadnika BBB-a, nije se moglo igrati.

Danima traje rasvjetljavanje čitavog slučaja, i dalje se ne zna tko je točno zadao smrtonosni ubod u ruku nesretnog navijača, nakon kojega je ovaj pao na tlo, onesvijestio se i iskrvario do dolaska hitne pomoći na mjesto nesreće. Grčko pravosuđe sumnjiči trojicu Grka, jednog albanskog i jednog hrvatskog državljana, a ukupno je zbog sudjelovanja u neredima privedeno 105 osoba, od kojih 97 hrvatskih državljana. Svi su nakon inicijalnog saslušanja pred okružnim tužiteljem zadržani u pritvoru, odakle će vjerojatno, kako se nagađa, biti prebačeni u razne grčke pritvore.

Ponovno se oglasio i brat ubijenog Michalisa. Iznio je okružnom tužitelju, koji je i njega saslušavao kao dio procesa, niz uvjeta koje traži od grčke policije i pravosuđa. Naglasio mu je kako neke akcije moraju biti poduzete, vrijeme curi, a ubojica bi se mogao izvući. Optužio je grčku policiju za zanemarivanje zločina, neaktivnost i toleranciju na kriminal. Grčko pravosuđe, po njemu, mora napraviti sljedeće stvari:

- skupiti video materijale sačinjene od snimki sigurnosnih kamera na svim graničnim prijelazima na kojima su u Grčku ušli Dinamovi navijači, zajedno s kamerama na svim naplatnim kućicama do dolaska u Atenu

- skupiti video materijale sačinjen od snimki sigurnosnih kamera na željezničkim postajama "Korinthos", "Dukissis Plakentias", "Perissos", "Irini", "Pefkakia".

- uzeti sve podatke s elektroničkih uređaja privedenih osoba

- učiniti javno dostupnima sve razgovore, izvještaje i ostalo što je snimila grčka policija (EL.AS), a što bi moglo pomoći istrazi

- istražiti tko je, kada i na koji način rezervirao i uplaćivao smještaj za pritvorene navijače

- detaljno ispitati očevice s mjesta nesreće i policijske službenike koji su tamo uredovali

Linker
13. svibanj 2024 23:01