DAMIR SKOMRLJ Cropix
ČABRAJA ZA SN

‘Svi su vidjeli da smo bili bolji od Dinama. Sezona je već sada za nas uspješna‘

Lijevi bek Marijan Čabraja najavio je današnje gostovanje kod Varaždina
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 11. svibanj 2024. 12:37

Osim posljednjih 10-ak minuta, kada ga je trener Željko Sopić uveo u susretu protiv Dinama umjesto Brune Gode, Marijana Čabraje nije dugo bilo u prvoj momčadi Rijeke. Što zbog ozljede koju je dugo vukao, što zbog životne forme u kojoj igra njegov konkurent i nekadašnji dugogodišnji član Farmaceuta, Čabraja je aktualne riječke nizove pobjeda, pa onda i poraz protiv Lokomotive koji kao da je nagovijestio zlu kob protiv Dinama, uglavnom odgledao s klupe za pričuve. Ono najbolje u dresu Rijeke pokazao je krajem prvog dijela sezone, baš kada je Goda doživio težu ozljedu ramena, igrom slučaja (Goda odrađuje utakmicu suspenzije radi tri žuta kartona) Čabraja bi, nakon dugo vremena, baš danas protiv Varaždina mogao biti u početnoj postavi Rijeke, u okviru 34. kola SuperSport HNL-a. Nekadašnji lijevi bek Dinama, Gorice, Ferencvarosa i škotskog Hiberniana kratko je i jasno najavio koji je glavni cilj njegove momčadi u baroknom gradu.

- Idemo u Varaždin po pobjedu. Igrat će dva, tri nova igrača, no nama je svejedno, svi smo spremni i idemo po tri boda - kazao je u uvodu rođeni Istranin vrativši se potom mislima na prošli vikend u kojem je Rijeka bila korak od sna.

Bez zamjerki

Nitko nikome nije ništa zamjerio, niti sebi momci u svlačionici jer, realno, nisu niti imali što, no nogomet je naprosto ponekad takav, nepredvidljiv, a momčad koja je u konačnici ostavila znatno bolji dojam je u toj utakmici izgubila sve što je mogla, tri boda i vrlo vjerojatno - naslov prvaka.

- Rekao bih da nemamo niti mi u svlačionici nikakvu zamjerku, stvarno smo igrali jako dobro. Po meni smo dominirali veliku većinu susreta, no oni su na individualnu kvalitetu Petkovića i Hoxhe zabili ta dva gola. Mi smo imali puno više prilika ili poluprilika, a kako sam igrao samo zadnjih 10-ak minuta, još sam bolje neke stvari vidio sa strane. Nemaš kome što prigovoriti, što kome reći. Prije smo možda negdje imali malo sreće, protiv Dinama, kada je možda najviše i trebalo, nismo. Ne znam ni sam koliko smo imali udaraca prema golu protiv Dinama, ne sjećam se kada je ijedna momčad to uspjela napraviti, nismo si mogli ništa drugo reći nego samo da tako nastavimo igrati jer onda nikakvih problema neće biti - kazao je Čabraja svjestan da će se biti teško motivirati nakon jednog ovakvog, ujedno i drugog uzastopnog poraza i nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo.

Karakterni momci

- Možda to i je teško, no momci su u ovoj Rijeci stvarno karakterni, jakih glava i skupa smo u tome. Nije nitko nešto posebno tužan, utučeni jesmo, ali nema plakanja, idemo dalje i to je to. Treba odraditi sezonu do kraja, imamo još te tri utakmice u prvenstvu i dvije u Kupu. Idemo ga osvojiti, nema druge - dodao je Čabraja čija momčad, barem prema prikazanoj igri u posljednjem susretu itekako ima što pokazati u dvomeču protiv Dinama, vjerojatno novog-starog prvaka države.

- Bit će zanimljivo, baš kao što je bila i ova posljednja utakmica. Mi idemo dati sve od sebe, opet se “potući”, igrati jako lijep nogomet kao što smo ga igrali i do sada pa neka bolja momčad pobijedi. Četiri susreta smo dosad odigrali protiv Dinama i uzeli samo jedan bod? Kada igrate protiv Dinama uvijek je to i malo psihološki teško, teže nego protiv ostalih jer vidjeli smo da i kada ne igraju dobro imaju individualnu kvalitetu koju uvijek netko može iskoristiti, imati neki bljesak. No dogodilo se tako kako se dogodilo, po meni to ne znači ništa previše. Prvenstvo nije sprint nego je maraton, borili smo se jako dobro i još uvijek se borimo. Dogodilo se u konačnici to što se dogodilo, svi su vidjeli da smo barem u posljednjoj utakmici bili bolja momčad, no lopta je okrugla - podvukao je Čabraja koji smatra da će u dvomeču barem jedna pobjeda biti imperativ Rijeke.

Bi li sezona bez trofeja bila okarakterizirana kao podbačaj?

- Pa s obzirom na to da smo većinu vremena proveli kao prvi na ljestvici, s te strane bi to i bio podbačaj. No gledano iz drugog kuta, da ti je netko prije početka sezone kazao da ćeš se ovako boriti za prvo mjesto, biti prvi i da si u finalu Kupa, potpisao bih odmah. Kako smo mi međusobno pričali, za nas je sezona već sada uspješna. Svi smo ponosni, igrali smo jako, jako lijep nogomet što je za mene jako bitno, a to je ujedno pokazatelj da i sljedeće sezone možemo napasti vrh jer nije ništa bilo slučajno. Na kraju smo se malo poskliznuli kada nismo trebali, no mladi smo, mlada smo momčad i vjerujem da ćemo sljedeće sezone biti još jači - dodao je Čabraja koji se nakon gotovo šest mjeseci, koje je proveo ozlijeđen u aktualnoj sezoni, polako vraća u formu.

Zanimljiva momčad

- Da, nisam puno igrao, no imao sam dosta ozljeda, tri mjeseca u prvom dijelu, tri mjeseca u drugom dijelu sezone. Vratio sam se, čekam svoju šansu, a dečki su igrali jako dobro, nema se tu što reći. Sada sam spreman, Bogu hvala, to je najbitnije, da mogu sam sebi reći da mogu odigrati utakmicu, šansu čekam strpljivo sa strane - naglasio je 27-godišnjak koji se potom još jednom osvrnuo i na aktualnog, današnjeg protivnika koji je u prošlom kolu nasred Poljuda svladao i Hajduk.

No, to i više nije neka vijest u aktualnoj sezoni.

- Varaždin je svakako zanimljiva momčad, uvijek tamo ima nekih dobrih igrača koji igraju lepršavi nogomet. Uvijek netko može zaprijetiti, od Dabre do Drožđeka, ali ako mi budemo pravi, onda vjerujem da će to na kraju ispasti dobro za nas - promišlja Čabraja o momčadi koja je Rijeci dosta problema napravila i na Rujevici kada je dvoboj završio podjelom bodova.

- Istina, fulali su tada neki zicer, no opet ponavljam, ako mi budemo pravi i dovoljno skoncentrirani, ne bi onda trebalo biti nikakvih većih problema. Kakvu utakmicu očekujem? Pa lijep nogomet od obje momčadi, vjerujem da će biti lepršavo i dosta zanimljivo, s puno uigranih akcija i da se točno vidi što se radi na terenu - pojasnio je Čabraja čiju momčad do kraja aktualne sezone čeka još pet utakmica u prilično zgusnutom terminu.

- Tako je, no hvala Bogu, svi smo zdravi, nemamo ozljeda, a imamo dosta igrača. Tko god da uđe bit će spreman.

Rijeka nema drugog izbora nego li pokazati da se može podignuti nakon dva poraza i pobjedom najaviti novi dvomeč protiv Dinama. Možda se i potajno nadati... Uostalom, previše je toga dobrog ove sezone ova momčad napravila da bi joj se sada (pre)sudilo zbog doduše možda i ključnog, ali jednog poraza koji je po svim nogometnim parametrima bio nezaslužen. Osim po golovima, no nogomet se u konačnici i igra - za golove. Dojam na stadionu koji i dalje službeno nosi ime Varteks neće biti bitan, bitna će biti samo tri boda koje Rijeka - mora osvojiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 12:37