Željko Hajdinjak/Cropix
SLAVLJE U VARAŽDINU

Gerrard se poskliznuo u Hrvatskoj. Nekadašnji heroj Hajduka presudio legendi Liverpoola

Saudijski klub došao je na pripreme u Hrvatsku, u Sveti Martin na Muri, ali nisu se dobro proveli
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 15. srpanj 2023. 22:37

Saudijski prvoligaš Al-Ettifaq pokušat će napakostiti ‘‘velikoj četvorci‘‘, Al-Ittihadu, Al-Ahliju, Al-Nassru i Al-Hilalu u koje je Public Investment Fun (PIF) uložio veliko bogatstvo. Prije nego li se bace na taj zadatak, vjerovali ili ne, došli su na pripreme u Hrvatsku, točnije u Sveti Martin na Muri. Novo trenersko lice na klupi Saudijaca, bivši nogometaš Liverpoola i Engleske Steven Gerrard se na ispitu u Hrvatskoj poskliznuo...

Varaždin ih je u posljednjoj provjeri prije početka nove sezone SuperSport HNL-a dočekao na Gradskom stadionu u Varaždinu i priuštili okupljenim gledateljima, lijepu uspomenu. Varaždincima je vodstvo donio Michele Šego u 54. minuti, a kad se činilo da će utakmica tako i završiti, Al Ettifaq je preko Vitinha izjednačio u 86.

Međutim, Varaždin je ovog ljeta angažirao igrača specijaliziranog za golove u posljednjim minutama. Prisjetit ćemo se nakratko jedne epizode s Poljuda iz 30. rujna 2010. godine kad je Hajduku u 2. kolu skupine G Europske lige u goste stigao Anderlecht. Bijeli su dominirali u tom susretu, ali nagrada je stigla tek u 96. minuti. ‘‘Vukušiću Ante, Sinjski dijamante!‘‘, viknuo je u TV prijenosu Drago Ćosić. Pokazat će se kasnije, bili su to jedini bodovi Hajduka.

Nešto manje od 13 godina kasnije, Ante Vukušić je ponovno bio junak, ovoga puta bez pompe. Zabio je u sudačkoj nadoknadi i postavio konačnih 2:1. Nekadašnji talent Hajduka nakon punih 11 godina igranja doslovno širom Europe, razdoblja u kojem je prokrstario prvenstvenim natjecanjima u čak deset zemalja, 32-godišnji napadač odlučio se za povratak u HNL i Hrvatsku, a kao klub za revitalizaciju karijere odabrao je Varaždin. I lijepo je krenuo...

Prvenstvo će momčad Marija Kovačevića otvoriti u gostima kod Gorice. Iza njih je ciklus od šest pripremnih utakmica u kojima su četiri puta slavili, a u dva navrata gubili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 14:32