ZELJKO HAJDINJAK Cropix
OKRŠAJ U KRANJČEVIĆEVOJ

Borbeni napadač može srušiti europske snove Lokomotivi: ‘Stvarno su neugodni, moramo ih spriječiti...‘

U nedjelju Koprivničani gostuju kod Lokomotive koju je u gostima svladao, dok je kod kuće izgubio
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. svibanj 2024. 10:10

Tomislav Štrkalj jedan je od najkorisnijih igrača Slavena Belupa ove sezone. Stigao je u kolovozu prošle godine kao slobodan igrač nakon isteka ugovora u portugalskoj Tondeli, te je vrlo brzo postao standardni napadač Farmaceuta.

Treneri mogu biti sigurni da Štrkalj nikad neće zakazati po pitanju želje, angažmana i borbenosti. Ovaj 27-godišnjak postigao je šest pogodaka te upisao i sedam asistencija u 28 prvenstvenih nastupa.

- Moglo je to i puno bolje, iako je statistika O.K. Zadovoljan jesam, no uvijek treba težiti prema boljem - kaže Štrkalj.

Puno oscilacija prikazao je Slaven ove sezone, a na proljeće je zapao u crnu seriju iz koje se nije bilo lako izvući.

- Rekao bih da smo u prvoj polusezoni bili dobri, a u drugoj smo se malo poljuljali, kao da smo ušli u tu neku letargiju. No, mislim da u preostalim utakmicama trebamo nastojati postići pozitivne rezultate kako bismo što bolje ušli u pripreme za sljedeću sezonu.

Kriza se odrazila i na igrače, recimo Štrkalj nije zabio u prošlih devet kola.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

- Mioč je prošlog vikenda zabio nakon duljeg vremena, sad je na meni red!

U nedjelju koprivnički prvoligaš gostuje kod Lokomotive koju je u gostima svladao, dok je dvije domaće utakmice izgubio. Nema dvojbe da će veći teret biti na domaćinu, dok će Radeljićevi igrači ipak biti malo rasterećeniji.

- Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica. Oni se još bore za Europu, vidjeli smo u njihovim utakmicama s Hajdukom i Rijekom da su izuzetno neugodna ekipa, brza, poletna. Ipak, nadam se dobrom rezultatu u Kranjčevićevoj.

O suparniku Štrkalj ima visoko mišljenje.

- Stvarno su neugodni u toj tranziciji. Kad stanu u srednji blok i uzmu loptu, najbolja su ekipa u ligi. I mi to moramo spriječiti kako bismo ostvarili dobar rezultat. Na svim utakmicama vidjeli smo da je to njihova igra, da su im igrači mladi, brzi i poletni...

Na kraju je otkrio i kakvi su mu daljnji planovi.

- Ugovor mi traje. Vidjet ćemo što će se događati na ljeto, ali sve dok imam ugovor davat ću svoj maksimum za Slaven - poručio je Tomislav Štrkalj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. svibanj 2024 03:23