RANKO SUVAR Cropix
OPROŠTAJ OD ELITE

VIDEO: Totalna ludnica od utakmice, Belupo preokretnom stigao do pobjede, Hrvatska dobila novog drugoligaša

Rudeš je na svom terenu poražen od Slaven Belupa i tako je i matematički ispao iz lige
Piše: Ante Šakić, SNObjavljeno: 12. travanj 2024. 18:18

RUDEŠ - SLAVEN BELUPO 1:3 (Latković 15'/Murić 57', 63', Šuto 90+6')

RUDEŠ: Marković - Karačić, Mrčela, Camara, Krušlin?(od 88. Pavković) - Pasariček, Kuzmanić? (od 59. Brajković) - Petković (Od 59. Grezda), Latković⚽, Mašala (Od 69. Špeljak) - Doležal (Od 69. Korač?)

SLAVEN BELUPO: Sušak - Bosec (od 45. Krušelj), Boras, Božić, Štefulj - Jelić Balta, Agbekpornu (od 32. Caimacov)- Murić⚽⚽(od 81. Jagušić), Mioč (od 81. Liber), Šakota? - Štrkalj (od 56. Šuto⚽)

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Utakmica Rudeša i Slaven Belupa donijela je derbi začelja ove sezone Hrvatske nogometne lige na zapad metropole. Zagrepčani su počeli angažirano i poveli u 15. minuti pogotkom Alekse Latkovića, ali gosti su s dva pogotka Roberta Murića u šest minuta nastavka i jedim Ante Šute u posljednjoj minuti preokrenuli utakmicu i tako matematički zapečatili sudbinu Rudeša u domaćoj nogometnoj eliti ove sezone.

Odmah na početku utakmice domaći su pokazali namjeru "nagraditi" svoje navijače za vjernost među domaćom nogometnom elitom. Motivirano su počeli susret nogometaši Davora Mladine, a već u 15. minuti brzu akciju odigrali su Marin Kuzmanić i Vilim Krušlin, bočni igrač domaćina odlično nakon toga šalje loptu u kazneni prostor. Latković je to ispratio ulaskom u šesnaesterac i mirnom konkretizacijom za vodstvo Zagrepčana.

Slaven je pokušavao doći do posjeda, ali nije uspijevao preuzeti kompletnu inicijativu i njihove prijetnje je defenziva Rudeša rješavala s lakoćom. Zagrepčani se unatoč vodstvu nisu povukli, a minutu prije kraja prvog dijela Vinko Petković ne realizira priliku jedan na jedan s vratarom Slavena Ivanom Sušakom, koji odlično ostavlja goste na gol zaostatka.

Nakon deset minuta nastavka dojam je ipak bio da su gosti izašli "gladniji" uhvatiti Rudeš. Prvo je u Tomislav Štrkalj zakasnio na jednu opasnu loptu u peterac, ali već u idućem napadu Robert Murić, sjajno s desne strane kaznenog prostora pogađa uz drugu vratnicu, neobranjivo za Markovića.

Rudešani zatim imaju dvije velike prilike, ali Sušak brani prvo Janu Doležalu zicera u 60., zatim i odličan udarac glavom Roku Brajkoviću, a kako inače bude u nogometu - promašaju su kažnjeni. Mihail Caimacov je u 63. minuti proletio pored obrane Rudeša i asistirao Muriću, koji za 1:2 Belupa i svoj drugi pogodak ima lagan posao pospremiti loptu u mrežu.

U 79. minuti obrana Belupa jako loše reagira nakon prekida domaćih, ali Brajković ne uspijeva pogoditi pored raspoloženog Sušaka, koji paradom ostavlja konačnih 1:2. Konačnih 1:3 postavio je u petoj minuti nadoknade Ante Šute, koji je iskoristio izlazak Markovića i pogodio s gotovo polovice terena.

Rudeš je sjajno ušao u utakmicu i zasluženo vodio na kraju prvog poluvremena, ali dobru formu nisu uspjeli produžiti i na idućih 45 minuta susreta. Slaven Belupo je u drugom poluvremenu u potpunosti zasluženo preokrenuo utakmicu i upisao prvu pobjedu u zadnjih sedam utakmica.

KRAJ UTAKMICE

90+6.⚽ GOOOL! Šuto je zabio za 1:3 čime je Rudeš i matematički ispao iz HNL-a. Marković je otišao pomoći svojim suigračima pred golom Slaven Belupa i ostavio gol praznim što su iskoristili Koprivničani.

90+4.? Žuti karton zbog prigovora je dobio trener Slaven Belupa Ivan Radeljić, njegov prvi u HNL-u.

90.? Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

89.? Žuti karton sada za Karačića koji je izgubio živce.

88.? Novi žuti karton, ovog puta zaslužio ga je Jelić Balta zbog starta na Grezdi.

81.⇔ Dvostruka izmjena u redovima Slaven Belupa. Ušli su Jagušić i Liber.

79. Sjajnu utakmicu igra Saušak koji je obranio već treći zicer.

79.? Korač je pao na rubu šesnaesterca i izborio slobodan udarac. Žuti karton dobio je Boras.

74.? Žuti karton dobio je i trener Rudeša Davor Mladina.

71.? Požutio je Šakota kojem je ovo treći žuti karton pa tako neće moći igrati u idućem kolu protiv Hajduka.

69.⇔ Nove izmjene u redovima trenera Davora Mladine. Izašli su Mašala i Doležal, a ušli Špeljak i Korač.

63.⚽ GOOOL! Preokret Slaven Belupa i još jedan pogodak za Murića. Asistirao je Caimacov.

62. Sjajna obrana vratara Slaben Belupa. Prijetio je Brajković, a Sušak je skinuo još jedan zicer domaćina.

58. Prve izmejne u redovima Zagrepčana. Iz igre izlaze Petković i Kuzmanić, a ulaze Grezda i Brajković.

57.⚽ GOOOL! Vraće se Slaven u utakmicu. Zabio je Murić.

55. Najbolja prilika Slaven Belupa na utakmici. Štefulj je sjajno oštrom loptom tražio suigrača na prvoj vratnici, ali nije tamo bilo nikoga.

53. Solidan pokušaj Karačića iz slobodnog udarca, ali blokirali su to gostujući igrači.

50. Prvi korner u drugom dijelu za Slaven Belupo. Zadaća je to za Mioča koji je ubacio vrlo dobro prema sredini šesnaesterca, ali uspjeli su Zagrepčani ispucati loptu.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

Nove promjene u redovima Slaven Belupa. Igru neće nastaviti Bosec, a umjesto njega ulazi Krušelj.

Iako su većinu vremena loptu u nogama držali Koprivničani bolju igru je pokazala momčad sa zapada Zagreba te zasluženo na odmor idu s minimalnom prednošću koju im je već u 15. minuti susreta osigurao Latković.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45.? Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

44. Krasna lopta za Karačića koji ostaje 1 na 1 s golmanom Slaven Belupa, ali brani Sušak.

39. Mašala je s udaljenosti od 12 metara zapucao prema golu Slaven Belupa, ali nije bio dovoljno precizan. U ponovljenoj snimci vidimo da se pomogao rukom tako da potencijalni gol ne bi bio priznat.

34.? Krušlin je grubo startao na Caimacova i zaradio žuti karton.

32. Prva izmjena u redovima Slaven Belupa. Na klupi ide Agbekpornu, a ulazi Caimacov.

28.? Prvi žuti karton na utakmici. Opomenut je Kuzmanić.

24. Još jedan udarac prema Markovićevom golu. Ovaj put s ruba šesnaesterca pokušao je Šakota, ali ni ovaj put lopta nije bila blizu okvira gola.

20. Mioč iz voleja zapucao prema golu Rudeša, ali lopta je otišla iznad gola.

15' - GOOOL! Latković je dobio jednu povratnu loptu na rube šesnaesterca, opalio i pogodio donji kut vratara Suška za vodstvo Rudeša

13' - Šakota je dao sjajnu povratnu loptu za Štefulja koji puca iskosa s lijeve strane, ali njegov udarac otišao je pored gola

7' - Prva ozbiljnija prilika na utakmica, Mašala se sjurio u kazneni prostor, izvukao na udarac s desetak metara, zabio, ali sudac je podigao zastavicu i označio zaleđe

1. UTAKMICA JE POČELA

Najavu pišu: Ante Šakić i Goran Čičin-Mašansker

Nogometaši Rudeša drugi put zaredom u sezoni Hrvatske nogometne lige bit će domaćini na svome stadionu ŠC-u Rudeš, ovoga puta u sklopu 30. kola prvenstva domaće nogometne lige. Protivnik će u petak od 17 sati biti Slaven Belupo, momčad koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na tablici, odnosno jednom iznad Zagrepčana. Susret nam je najavio strateg domaćina Davor Mladina.

- Dobro poznamo protivnika. Igrali smo dosta utakmica protiv Slavena Belupa. Zadnji put nismo dobro prošli protiv njih, iako se ne mogu oteti dojmu da smo gotovo 45 minuta bili bolja momčad na terenu u Koprivnici, ali kasnije nismo bili na nivou, što je naš problem koji nam se inače dešava u prvenstvu. Ne držimo fokus svih 90 minuta i ja se nadam da će moji igrači na svome terenu biti malo ipak goropadniji, da ćemo i zabijati, kao što smo protiv Osijeka i na kraju krajeva se nadati našoj prvoj pobjedi na našem stadionu - najavio je glavni strateg Rudeša utakmicu protiv Slavena Belupa.
Debi travnjaka na zapadu metropole bio je prošli vikend protiv Osijeka. Tada je suparnik ipak bio s razlogom favorit. Unatoč porazu rezultatom 2:3, Rudeš je na zadovoljstvo okupljenih pružio jako dobar otpor i tako se na neki način “odužio” okupljenim navijačima u svome kvartu.

Slaven Belupo ne dolazi u formi, a došlo je i do nedavne promjene trenera, je li to šansa Mladininog kadra?

- Svi su protivnici “neugodni”, svi imaju svoje kvalitete. Istina je da je Belupo u određenom padu forme, u nizu nešto lošijih rezultata. Tako da se ja nadam da ćemo to iskoristiti i da će moji momci odigrati maksimalno agresivno i kvalitetno. Naravno težit ćemo pobjedi, a ja se nadam da ćemo ju i ostvariti.

Ove dvije momčadi susrele su se osim ranije u HNL-u i u osmini finala SuperSport Hrvatskog kupa, upravo na terenu na Rudeškoj cesti. Tada je domaćin zasluženo slavio 3:1...

- Gledao sam tu utakmicu. Bilo je to puno prije dosta rotacija, igračkih i trenerskih, tako da se ne može stavljati u kontekst istog susreta. Ali ja se nadam da ćemo mi uspjeti, unatoč određenim kadrovskim problemima, odnosno ozljedi Tomislava Srbljinovića i “odrađivanju” suspenzije radi skupljenih žutih kartona Vanje Vukmanovića. Tako da ćemo vidjeti kakvo će biti stanje igrača koji će dobiti šansu, a ja se iskreno nadam da će je iskoristiti - zaključio je Mladina.

Ako Rudeš danas ne pobijedi i matematički će se oprostiti od elitnog razreda.

Novi trener Slavena Belupa Ivan Radeljić najavio je gostovanje kod Rudeša kao utakmicu koja će biti izrazito teška.

- Rudeš je na mjestu na kojem jest na ljestvici, ali po kvaliteti sigurno više zaslužuje. Nama će utakmica biti posebno zahtjevna iz psihičkog aspekta, trebat ćemo se uzdignuti iz ove crne serije. Dečki će u sebi naći energiju da dovedemo Belupo barem dva-tri mjesta gore, jer ga ja ne želim vidjeti predzadnjeg, to nije mjesto za nas - kaže Radeljić.

Čestitao je juniorima na pobjedi protiv Dugopolja i ulasku u finale Kupa.

- Mislio sam dati više prilike dečkima iz juniorskog pogona, ali su u srijedu igrali polufinale Kupa i umorni su.
Rudeš vas je izbacio iz Kupa, a ujedno je i posljednji suparnik kojeg ste dobili u prvenstvu?

- Tada je šef bio bivši trener Roy, kojeg smatram velikim gospodinom i odličnim trenerom, ali rezultat je taj koji određuje trenerske sudbine.
Problema ima i u napadu i u obrani?

- Nisu Mioč i Štrkalj zaboravili davati golove. Jednostavno, dogodila im se neka blokada. Dogodila se i meni u karijeri sto puta. Dečki samo moraju pronaći malo snage, malo motivacije u sebi da to izvuku i doći će. Budi pošten, sto posto u utakmici, i vratit će ti se. Morat ćemo raditi ne samo na obrani, nego na svim segmentima.

Kaže kako se ne boji pritiska.

- U sportu je pritisak normalan, i s tim jednostavno naučiš živjeti. Najvažnije mi je podići ekipu energetski. Ja vam kažem da je ta momčad kvalitetna i nije joj tu mjesto. To su dečki koji imaju ozbiljne igračke kvalitete. Sad je problem ta psiha, a na meni je da to izvučem, a izvući ću sto posto.

Prokomentirao je i Roberta Murića.

- On je jedan nogometni genijalac. Taj dečko udara loptu drugačije nego drugi igrači. Bio mu je malo problem fizike, malo psihe. Nije ga nešto krenulo ispočetka, kasnije se nije mogao iz toga izvući kako treba, ali mislim da bi svaki trener u Hrvatskoj odmah uzeo Murića u svoju ekipu. Mogu biti sretan da ga uopće treniram, to je dečko koji ima magiju u nogama - zaključio je Radeljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:57