Deni Jurić

 DANIEL KURTI/NK RIJEKA
NAJAVA VELIKIH STVARI

Hoće li zablistati na proljeće? ‘Znamo gdje je Rijeci mjesto, sad idemo gaziti! Vraćamo se...‘

Novi napadač momčadi s Rujevice uvjeren je da klub nakon loše jeseni može samo prema gore.
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 06. siječanj 2023. 07:36

Nogometaši Rijeke “počastili” su slovačkog drugoligaša Dolny Kubana s više od tuceta golova, te čak pet pogođenih okvira vratiju, ispao je to na kraju jednosmjerni pucački trening, što je svakako dobra vijest za samopouzdanje riječke družine, no pitanje je koliko je dobrog donijela u smislu intenziteta i isprobavanja taktičkih varijanti koje će treneru Sergeju Jakiroviću sigurno dobro doći uoči nastavka prvenstva.

Upravo dva gola više od tuceta djelo su novog igrača Rijeke, prvi i posljednji pogodak u prvom dijelu postigao je Deni Jurić, napadač koji je ove zime kao posuđeni igrač Dinama zamijenio Goricu dresom Rijeke.

Dobro su me prihvatili

Rođeni Australac, koji iza sebe već ima veliko prvoligaško iskustvo na visokoj razini, a koje je posebno došlo do izražaja u dresu Šibenika za kojeg je u 37 odigranih utakmica postigao 11 pogodaka i upisao tri asistencije, o prvim danima u novom dresu i pripremama priča u skroz pozitivnom tonu.

- Mogu kazati da sam se dobro uklopio, ekipa me dobro prihvatila, baš kao i stručni stožer. Radimo dobro na pripremama, dobro smo krenuli u to i odigrali već nekoliko pripremnih utakmica. Atmosfera unutar momčadi je stvarno odlična, svatko se sa svakim druži, to je ono za što ja smatram da igra veliku ulogu u dobrom rezultatu. Imamo dosta trčanja na programu, no najteži dio je za nas igrače, hvala Bogu, prošao. Ostalo je još raditi na tehničkom i taktičkom dijelu, da što bolje uvježbamo sve ono što radimo na treninzima i nadamo se da će to sve sjesti na svoje mjesto do početka prvenstva - kazao je Jurić, koji je u Rijeku stigao na poziv trenera Jakirovića s kojim je već i surađivao.

- Jakirovića i cijeli stručni stožer poznajem i otprije, u mlađim kategorijama u Sesvetama sam s njima proveo nekoliko godina, dobro ih poznajem, kao i oni mene - objasnio je Jurić.

Velika očekivanja

Jurić u Rijeku ipak nije stigao na početku sezone, kako se tada pisalo.

- Bilo je istina neke priče, trebao sam doći tu još prošloga ljeta, no tada, na žalost, nismo to uspjeli iskomunicirati kako spada, niti smo došli do dogovora. No, što je tu je, sada sam tu, nikad nije kasno i idemo “gaziti” - optimističan je Jurić, iza kojeg je polusezona u Gorici koju bi vjerojatno htio što prije zaboraviti. U 14 nastupa 25-godišnji napadač upisao je svega jedan pogodak uz jednu asistenciju u ravno 893 minute koje je proveo na terenu.

image

Deni Jurić

NK RIJEKA

Danas objašnjava...

- Bila je to dosta turbulentna polusezona, dosta stvari se nije poklopilo jer kao što znate u nogometu se treba dosta stvari poklopiti za uspjeh, tamo to nije bio slučaj. Nažalost, bilo je tu i još nekih stvari na koje mi nismo mogli utjecati, poput VAR-a i suđenja u pojedinim susretima. Vjerujem također da će se i Gorica u polusezoni koja nas čeka podići i želim im sve najbolje.

Osim Gorice, najveće razočaranje prvog dijela sezone je upravo i njegov novi klub, no puno toga se promijenilo u odnosu na prvi dio sezone, od stručnog stožera do čak sedam novih igrača, dok je gotovo cijela jedna momčad već napustila klub ili će to napraviti u danima koji slijede.

- Pa, dobro, u Rijeci se dogodilo veliko razočarenje jer se oni svake godine bore za Europu. Velika su očekivanja svake godine na Kvarneru, na žalost ove godine nisu najbolje krenuli u prvenstvo, ali vjerujem da ćemo mi to sada popraviti. Došlo nam je par pojačanja, kao i novi treneri, vjerujem da će to sada ići na bolje i da ćemo biti tamo gdje trebamo biti, a to je u borbi za europsko natjecanje - dodao je Deni Jurić.

Konkurencija unutar momčadi dodatno ga motivira.

- Pa, slažem se, bit će borba za početnih 11, no konkurencije nikad dosta. Ja vjerujem da je tako i kolegama, no mene to “vuče” naprijed, da što jače i bolje radim na treninzima i na utakmicama. Imamo dobar izbor igrača prema naprijed i koga god da se ubaci u vatru vjerujem da će odraditi svoj posao - dodao je Jurić, a napadačima bi trebali obilato pomagati Marin i Janković.

- I njih dosta poznajem, ja se ne bi žalio da igram s njima, no koga god trener postavi bit će to dobra kombinacija. To su sve redom dobri igrači, da nisu dobri ne bi bili tu, tako da vjerujem da ćemo i napadu, baš kao i u obrani, biti konkurentni.

Nada se i vjeruje da će ova momčad zablistati na proljeće.

- U Rijeci su, kako sam već i rekao, uvijek velika očekivanja, ne samo ovog proljeća. Ja sam siguran da ćemo mi, ova momčad, napraviti taj iskorak koji se od nas očekuje. Opet kažem, nismo dobro ušli u sezonu, ali svi znaju tko je i što je Rijeka i zaista vjerujem da ćemo se vratiti tamo gdje nam je i mjesto. Očekuju se i golovi? Pa, dobro, kako sam rekao u prijašnjem intervjuu, koji god je napadač bio u Rijeci je dobro odradio posao i “natrpali” su se golova. Vjerujem da ću i ja, iz moje perspektive, kao i svi moji kolege biti dobri, učinkoviti i postizati veći broj pogodaka, dodao je Jurić.

Dva-tri rezultata

Smatra da gornji dom ljestvice nije nedostižan u ovosezonskoj, prilično izjednačenoj ligi.

- Ljestvica je tu uvijek najbolje mjerilo, osim ove prve dvije momčadi je sve to dostižno, sve se to može “uhvatiti”, sve je to unutar desetak bodova. Kako ste i sami rekli, dva tri dobra uzastopna rezultata vas mogu vinuti gore.

Ne “kuka” niti kada je raspored s čak tri teška gostovanja zaredom u pitanju (Osijek, Šibenik, Hajduk).

- Ja iskreno volim da su odmah nakon odrađenih priprema na rasporedu teže utakmice, to će biti najbolji pokazatelj jesi li ili nisi spreman, ja više volim takve utakmice i vjerujem, odnosno, nadam se, da ćemo u njima izvući što više bodova. Bitno je da dobro uđemo u prvenstvo, a onda vjerujem da će sve nakon toga ići kako treba - zaključio je na kraju Deni Jurić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 01:26