Filip Živković

 VLADO KOS Cropix
DVOSTRUKI POSAO

Osijek potpisao perspektivnog 16-godišnjaka: ‘On je naša budućnost i jedan od najvećih talenata...‘

Istovremeno, jedan od najiskusnijih igrača u svlačionici produžio je vjernost do ljeta 2024.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. veljača 2023. 18:58

Sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević zaključio je dva potpisa. Dojučerašnji kadet, a od ove zime član najbolje momčadi, Filip Živković potpisao je prvi profesionalni ugovor u karijeri. Obvezao se s bijelo-plavima do 2026., a što je i maksimalan period na koji se mogu potpisati maloljetni igrači. Istovremeno, jedan od najiskusnijih u svlačionici Vedran Jugović produžio je vjernost matičnom klubu do ljeta 2024.

- Jugović je naš dokapetan, igrač golemog iskustva i jako važna karika u svlačionici i na terenu, dok je Živković jedan od najtalentiranijih igrača naše škole nogometa koji već ozbiljno kuca na vrata prve momčadi i koji je sigurno budućnost Osijeka - kazao je Kulešević.

Živković je jedan od najmlađih igrača koji su u HNL-u zaigrali za Osijek, nedavno je debitirao protiv Rijeke u dobi 16 godina, pet mjeseci i 20 dana.

- Odličan je to osjećaj, za mene koji sam ovdje rođen i komu je zaigrati za NK Osijek još kao dječaku bio san. Nadao sam se da ću dočekati ovaj trenutak i želja mi se, eto, brzo ostvarila. Dočekao sam potpis ugovora i sada su na redu nove želje. Odnosi se to na što više nastupa i što veći broj golova - kazao je Živković.

Zanimljivo, Jugović je svojedobno igrao s Filipovim ocem Tihomirom u donjogradskoj Olimpiji, a s njegovim ujakom Brankom Vrgočem dijelio je svlačionicu u Gradskom vrtu.

- Prvenstveno mi je važno da su me u posljednje vrijeme zaobišle ozljede, da je sve sa zdravljem u redu. Vjerujem da će tako biti i ubuduće, pa će možda uslijediti i novi potpis. Moja je velika želja bila produžiti suradnju, mislim da ova neka nova priča i ciljevi koji su pred nama mogu biti novi izazov. Naša je nogometna škola najveća vrijednost Osijeka, godinama je slovila za najbolju u Hrvatskoj i "izbacivala" odlične igrače. U budućnosti vidim da bi taj miks domaćih igrača na terenu i onih koji nam donose novu kvalitetu mogao donijeti puno radosti navijačima - kazao je Jugović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 03:45