Ivan Perišić
 

 GORAN SEBELIC Cropix
VELIKAN HRVATSKOG NOGOMETA

Vidljivo je da Perišić igra oprezno. Treba prihvatiti da neće biti u top formi svojih potencijala za Euro

Biti će dovoljno pripravan da u lipnju da svoj doprinos reprezentaciji ulaskom s klupe
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 14. svibanj 2024. 14:22

Lijepa je bila atmosfera na Drosini. Gostujući navijači očito su htjeli potvrditi respekt domaći(ni)ma, što se uz pozitivno navijanje za Hajduk, ogledalo u dva detalja. Uz uobičajenom im bakljadom u drugom dijelu s južne tribine niti jedna baklja nije poletjela na teren! Kad su domaći navijači na Sjeveru zapjevali “Noći istarske” sa svojim igračima i trenerima, gostujući su navijači utihnuli i prepustili “moment” Istrijanima. Treba reći da je policija u izvještaju sigurnosnog stanja poslije utakmice zahvalila svim gledateljima na korektnom ponašanju i olakšavanju da sve u organizacijskom smislu prođe u redu...

Drugi fragment Bijele priče na Drosini je Ivan Perišić. Vidljivo je da taj velikan HR nogometa igra vrlo oprezno, da podsvjesno postoji (još) briga za operirano koljeno. Dojam je da su i nogometaši Istre imali na umu da je Perišić na putu vraćanja moći i potpunog oporavka, pa iako nije bilo štednje, vrlo su korektno išli u duele. Perišić je u prvoj mu ulozi seniorskog startera za Hajduk dočekao i svoj prvi gol za svoj klub. Egzekucija je bila pokaz tehničke klase i dodatni doprinos jačanju samopouzdanja. Perišić treba prihvatiti, kao i izbornik i svi koji vole Vatrene, da neće biti u top formi svojih potencijala za Euro. No, Perišić će biti dovoljno pripravan da u granicama mogućnosti u lipnju dade svoj doprinos reprezentaciji ulaskom s klupe. I to bi već bila velika stvar za njega, s obzirom na težinu traume koju je imao u rujnu, a i za reprezentaciju.

image

Jure Ivanković, Ivan Perišić, Nikola Kalinić

ANTE CIZMIC Cropix

Treći fragment gostovanja Hajduka je dobar natjecateljski dojam nakon podbačaja s Varaždinom, prije svega u pristupu. Na Drosini je voljni moment bio na visini. Uz to se vidjelo nekoliko mladića koji su dali pozitivan ton pulskom gostovanju.

Naposljetku ostaje i onaj detalj, kada Filip Krovinović, pored dva igrača Istre koji su ležali na terenu, nastavlja akciju i ne mari za fair play, štoviše još je odmahnuo rukom dok se tim igračima pružala pomoć. Osim što takav stav općenito ne odiše sportskim respektom, iznenađuje što je u pitanju igrač koji je inače “plemenitog kova” (tehnički talent) i u pravilu je zrcalio korektnost. Kakva god bila natjecateljska situacija, igrači bi, ako već netko drugi to ne promiče, trebali zadržati respekt prema suparniku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 14:22