Sergej Jakirović

 GORAN MEHKEK Cropix
TEŠKA ODLUKA

Situacija u Dinamu kojoj se baš nitko nije nadao, Jakirović u problemima: Hoće li cijela sezona otići u vjetar?

Dinamo je u Split stigao po pobjedu. Jedino takav rasplet zanima momčad s Maksimira
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. ožujak 2024. 06:56

Dinamo je u Split stigao po pobjedu. Jedino takav rasplet zanima momčad Sergeja Jakirovića. Znaju Modri da im niti neodlučeno ne donosi nikakvo zadovoljstvo.

Ne samo zbog stanja na ljestvici, već i zbog činjenice da bi to značilo da ove sezone niti jednom nisu pobijedili svoj najvećeg suparnika. U dosadašnja tri ogleda dva puta su pognute glave i poraženi izašli s terena, samo su jednom uhvatili bod. Poraz? O tome u plavom nitko ne razmišlja, jer i svakom vrapcu u nedalekoj maksimirskoj šumi je jasno da poraz znači vjerojatno definitivni oproštaj od obrane titule. I nagovještava teška vremena za trenera Sergeja Jakirovića.

Čak i da se na Poljudu sljedeće srijede izbori finale Kupa, ne bi značilo previše. Bila bi to tek neka utješna nagrada, ako bi bila i to. Jer najvažniji cilj Dinama ove sezone je bio osvajanje naslova prvaka. Titula je označena kao glavno jelo, sve ostalo samo skromni prilozi. Za Jakirovića je najvažnije da se oporavio Martin Baturina, mlada zvijezda koja voli igrati protiv Hajduka, ali i koja je u stanju svojom imaginacijom, laganim dodirima, efikasnim driblinzima, asistencijom ili pogotkom riješiti utakmicu. Da se mladi Bati nije oporavio, Profa je imao opciju B, odnosno na njegovom mjestu bi igrao Ademi, dok bi iza njega bila Mišić i Sučić.

Problem koji se nazire u plavoj momčadi jest onaj vezan uz obranu. Naime, dosadašnji lijevi bek Mauro Perković tek se u četvrtak priključio treningu nakon dugog puta iz Portugala. Ne samo to, pao je u formi, nekako izgleda da su mu noge teške. Tako da bi na lijevoj strani mogli zaigrati Ristovski ili Pierre-Gabriel, a onda bi u takvom raspletu stoperi bili Bernauer i Theophile. Što naravno ne znači da se trener Modrih na koncu ipak ne odluči za Perkovića, onda bi Ristovski igrao na poziciji stopera. To su zapravo najveće Jakirovićeve dvojbe u utakmici koju mora dobiti ili će cijela sezona otići u vjetar. A tome se nitko ipak nije nadao bez obzira na sve turbulencije koje su potresale maksimirski klub.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. ožujak 2024 07:10