Vukušić postiže gol protiv Anderlechta

 HRVOJE POLAN Afp
NIJE ISPUNIO OČEKIVANJA

Nekadašnja Hajdukova nada otvorila dušu: ‘Nisam želio transfer s Poljuda, otišao sam plačući‘

Trebao je imati veliku europsku karijeru, a s 31 godinom sada igra u srpskoj nogometnoj ligi.
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2022. 13:54

"Vukušiću Ante, sinjski dijamante". Puno je godina prošlo od kada je Drago Ćosić u prijenosu utakmice između Hajduka i Anderlechta, počastio tada mladog napadača splitskog kluba ovim nadimkom. Očekivalo se od Vukušića da napravi veliku karijeru, ali to se nije ispunilo. Iz Hajduka je za 3,7 milijuna eura otišao u Serie A, u Pescaru, a onda je uslijedila selidbe između klubova.

Lausanne, Beveren, Greuther Furth, Tosno, Olimpia Grudziadz, Krško, Olimpija, FCSB, Messina i Tuzla City. To su klubovi koje je Vukušić promijenio između Pescare i srpske Kolubare u kojoj igra od ovog ljeta. Vukušić je uz Josipa Ćalušića jedini Hrvat koji igra u Super ligi Srbije, a tim je povodom dao veliki intervju za MozzartSport.

image

igrao je i za rumunjski FCSB

ALEX NICODIM Nurphoto Via Afp

Osim što je objasnio kako je u Kolubaru htio doći još prošlog ljeta, ali se zakompliciralo s papirologijom, Vukušić se prisjetio i svojeg odlaska iz Hajduka.

"Nisam želio otići iz Hajduka, nije mi to bila želja. Klub je bio u financijskoj krizi, svaki transfer je bio transfer spasa za sljedećih godinu dana ili dvije. Plaće su bile male, dugovanja velika. Bila je borba da Hajduk opstane. Otišao sam u Pescaru plačući, znao sam što me čeka. Odlazio sam u drugu sredinu, napuštao kuću, klub koji volim. Nisam napunio ni 21 godinu. Život mi se okrenuo naopačke u dva dana, nisam bio psihički spreman", rekao je Vukušić te opisao kako je to izgledalo u Pescari te kasnijih godina.

"Znao sam da idem u klub u kome neću ništa moći pokazati. Žao mi je što je sve tako ispalo, što sam morao da odem, žao mi je i zbog svega što me je u Pescari sačekalo. Predsjednik me je ‘ubio’. Imao sam ponude kada smo ispali, izbornik mi je tada rekao da ne može zvati igrača iz Serie B, da moram igrati u Serie A. Sasvim logično. Htio sam otići iz Pescare, imao sam tri godine ugovora, stopirana mi je posudba u Bolognu posljednjeg dana prijelaznog roka. Čekao sam papire i odjednom ništa od transfera. Vratio sam se, gubio vrijeme, svađao s ljudima u Pescari. Propao mi je i transfer u Lazio, trener Petković s kojim sam radio u Švicarskoj želio je me dovesti. Sve je bilo negativno od samog početka. Da sam otišao u Bolognu ili Lazio možda nikada ne bih sjedio u Lazarevcu. Sad mi je najbitnije da sam zdrav."

image

Bio je Vukušić i član SPlita

DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

Spominjao je Vukušić i ideje povratka na Poljud koje se nikada nisu realizirale.

"Nisam se vratio u Hajduk, ali bilo je kontakata. U više navrata. Te prve sezone kada sam ispao s Pescarom u Serie B smo pričali, međutim nije došlo do dogovora. Poslije toga još jednom ili dva puta su vođeni razgovori, ali uvijek nešto zapne. Nisam tip koji će forsirati, moli, zove pet različitih brojeva. Za Hajduk sam uvijek tu. I kada sam bio u Ljubljani, kada sam imao top sezonu, Milan Mandarić je tražio nenormalne cifre od klubova koji su me htjeli. Imam 28 godina, a Olimpija traži 1 milijun eura. Nerealno. Cijelu karijeru pravim korak naprijed, pa korak unatrag."

U Srbiji mu je ugodno, ali jednu stvar će morati osigurati - Hajdukove dresove.

"Iznenadio sam se koliko u Srbiji sve prate i znaju povijest Hajduka. Pratili su utakmice i kada sam ja igrao, neki prate i sada. Čim sam došao u Lazarevac pitali su me mogu li da im sredim dres Hajduka, imam li neki moj dres... Sve moje sam podijelio, većinom u humanitarne svrhe. Ne znam imam li više od jednog u kući. Možda dva. Obećao sam da ću donijeti u Lazarevac dresove Hajduka, sredit ću to s prijateljima iz kluba", rekao je Vukušić za MozzartSport.

Linker
25. travanj 2024 02:00