ANTE CIZMIC Cropix
STIGAO POZIV DIONIČARIMA

Intrigantna vijest iz Splita: Hajduk mora promijeniti službeni naziv kluba, evo i zašto

Bijeli moraju uskladiti službeni naziv kluba sa Zakonom o sportu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2023. godine
Piše: SNObjavljeno: 30. travanj 2024. 11:15

Hajduk je poslao službeni poziv dioničarima kluba za sudjelovanje na glavnoj skupštini društva koja će se održati 6. lipnja na stadionu Poljud. Na glavnoj skupštini mogu sudjelovati sve fizičke i pravne osobe koje su vlasnici barem jedne dionice kluba.

Uz službeni poziv, poznat je i dnevni red skupštine, bit će prezentirano izvješće Uprave društva o stanju i poslovanju kluba u 2023. godini i izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova društva za 2023. godinu.

Zanimljiva je stavka dnevnog reda "donošenje odluke o izmjeni naziva društva". Hajduk mora uskladiti službeni naziv kluba sa Zakonom o sportu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2023. godine. Novi Zakon o sportu je napustio uporabu riječi "šport" i koristi se isključivo riječ "sport", piše Slobodna Dalmacija.

Službeni naziv kluba je "Hrvatski nogometni klub Hajduk Split, športsko dioničko društvo za športske djelatnosti", a prema Statutu kluba odluka o promjeni imena može se donijeti samo većinom, preko 95% dioničara društva.

Novi službeni naziv kluba glasio bi "Hrvatski nogometni klub Hajduk Split, sportsko dioničko društvo za sportske djelatnosti."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 11:15