PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia
TRENER NAPAO TRENERA

Talijani su nakon sudara s Norvežanima bili bijesni! ‘Prvo ga je izvrijeđao, a onda i napao! Teren? Sramota...‘

Talijani su nakon okršaja u četvrtfinalu KL-a bili ogorčeni ponašanjem domaćina
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 17:17

S Mourinhovom je Romom Bodo igrao čak četiri puta prošle sezone. Najprije jesenas u skupini Konferencijske lige, u Bodu je bilo nevjerojatnih 6:1 za Norvežane, a u Rimu 2:2. Ova su se dva kluba potom proljetos sučelila i u četvrtfinalu istoga natjecanja, na prvoj utakmici u Bodu domaćin je slavio 2:1. I nakon te utakmice Talijani su bili ogorčeni ponašanjem domaćina, pa je tako kapetan Rome, Lorenzo Pellegrini, rekao:

- Dogodio se ružan incident, njihov je trener Kneid Knutsen poslije utakmice napao našeg trenera vratara Nunu Gomesa. Najprije ga je izvrijeđao, potom ga je i fizički napao. To je tužno, ovakvo je ponašanje domaćina sramotno – rekao je Pellegrini, a njegove su riječi dobile potvrdu u spoznaji da je policija nakon toga informativno razgovarala s Knutsenom i Gomesom, kao i s igračima koji su svjedočili incidentu.

Pellegrini se tada osvrnuo i na umjetni travnjak u Bodu:

- Sramotno je u četvrtfinalu europskog natjecanja igrati na takvoj podlozi! Gianluca Mancini je ozlijedio koljeno, lopta po ovoj podlozi čudno odskače, nikad ne znate gdje će završiti. Ne tražimo izgovor za poraz, ali to treba reći. Za tjedan dana dolaze nam u Rim i zbog svega što se ovdje događalo izvan travnjaka želimo tu bitku dobiti više od svega! Još sam potresen svim ovim sramotnim događajima i naša je jedina misija eliminirati Bodo – govorio je ogorčeni Pellegrini.

Na uzvratu je silno motivirana Roma pobijedila 4:0, potom je i osvojila ovo natjecanje, svladavši Feyenoord 1:0 u finalu u Tirani.

Linker
21. svibanj 2024 13:25