Mirko Barišić

 GORAN MEHKEK Cropix
PROMJENE NA MAKSIMIRU

Novi prebjezi iz tabora Zdravka Mamića: Zna se tko bi prvi mogao zamijeniti ‘dres‘, na udaru i zaposlenici?

Struja Mirka Barišića bi mogla doći do 41 potpisa, te sazvati Izvanrednu sjednicu Skupštine
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. ožujak 2023. 22:44

U subotu je održan posljednji sastanak Dinamovog Izvršnog odbora, u subotu mu je istekao mandat. Najvažnija odluka koja je donesena na oproštaju glasi: novi članovi Uprave su postali Danijel Tomačić (44) i Darko Podnar (43). Taj dvojac se pridružio predsjednici Vlatki Peras i Dariju Šimiću. Tako da sada Dinamova Uprava broji četiri člana, a ako kod donošenja odluka dođe do poravnatog rezultata 2:2, onda po svemu konačnu odluku donosi prva dama modrog kluba, Vlatka Peras.

image

Vlatka Peras

GORAN MEHKEK Cropix

Darko Podnar poznato je ime u nogometnom svijetu, godinama na vodećim pozicijama pulskog nogometnog prvoligaša Istre 1961. On je jedan od ljudi koji su u Pulu doveli aktualne vlasnike iz Španjolske. Veliki je navijač Dinama te nije nimalo dvojio nakon što je stigao poziv iz Maksimira.

Danijel Tomačić, član je komisije za natjecanje i program rada Nogometnog saveza Karlovačke županije te direktor Lana Grupe, tvrtke koja je i sponzor Dinama. Špekuliralo se prije sastanka Izvršnog odbora da bi u Upravu mogao Zrinko Čustonja (43) s Kineziološkog fakulteta, doktor društvenih znanosti, jedan od autora Zakona o sportu, koji slovi kao stručnjak za strateško planiranje i programiranje u sportu. Međutim, ipak se IO odlučio za Tomačića.

Na sjednici IO-a osnovano je i savjetničko tijelo predsjednika Mirka Barišića u koje su izabrani: Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Ante Todorić, Ognjen Naglić, Mladen Vedriš, Goran Đulić i Željko Marković. Tijelo će djelovati do nove sjednice Skupštine.

image

Mladen Vedriš

GORAN MEHKEK Cropix

Kao što vidite, u savjetodavnom tijelu su šestorica koja su bila na strani Mirka Barišića u Izvršnom odboru (Bergman, Cvitković, Gašparović, Hanžel, Todorić, Naglić) a njima su priključena trojica (Vedriš, Đulić, Marković). Savjetodavci će pomagati Barišiću u izradi novoga Statuta, sistematizaciji radnih mjesta, u projektima oko stadiona...

S obzirom da Dinamo više nema Izvršnog i Nadzornog odbora, logično jest da se moralo sastaviti i to savjetodavno tijelo kako bi klub lakše funkcionirao. Dakle, takav Dinamo bi trebao funkcionirati do sljedeće Skupštine koja se najkasnije mora održati u prosincu.

Međutim, neki izvori nam kazuju da bi se mogla održati i prije. Naime, struja Mirka Barišića bi mogla doći do 41 potpisa, te sazvati Izvanrednu sjednicu Skupštine.

Naime, po našim informacijama, još neki uz skupštinske struje Zdravka Mamića žele prebjeći na onu Mirka Barišića. Ako se to uistinu dogodi, onda će se i prije kraja godine održati sjednica Skupštine, nakon koje bi onda bio izabran Izvršni i Nadzorni odbor. Neki špekuliraju da bi prvi koji bi se mogao prodružiti Mirku Barišiću mogao biti Heinz Truskaller, član Izvršnog odbora kojem je u subotu zaključen mandat, a koji je branio interese struje Zdravka Mamića. Međutim, kažu nam upućeni da je čitavo vrijeme ove borbe za vlast u Dinamu bio ‘granični‘, da se ponekad iz njegovih izlaganja nije moglo zaključiti za čiju stranu ‘druka‘. Ipak, na Skupštini je ‘drukao‘ za Mamićevu...

image

Heinz Truskaller

Sad naravno treba vidjeti koji će biti prvi potezi nove Dinamove Uprave. Ima tri nova člana, jedino je kao predsjednica ostala Vlatka Peras. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Uprava postaviti prema klupskim zaposlenicima koji su na Skupštini odabrali struju Zdravka Mamića (Marijan Vlak, Dalibor Poldrugač, Ankica Mezak, Jozo Bandić, Robert Palić, Tomislav Rukavina, Elizabeta Sverić, Kristijan Popovski).

Hoće li ta imena biti ispraćena iz plavog kluba ili će možda novom sistematizacijom biti prebačeni na neka druga radna mjesta, ili će neki od njih samo otići iz Dinama i potražiti drugi posao. Ili će neki možda pristupiti Mirku Barišiću u bojazni za svoja radna mjesta, te mu tako osigurati većinu u Skupštini? Uskoro ćemo saznati odgovore na ta pitanja.

U subotu 11. ožujka 2023. godine održana je sjednica Izvršnog odbora GNK Dinamo. Na sjednici su donesene sljedeće odluke:

- Dosadašnjoj Upravi kluba, koju su činili predsjednica Vlatka Peras i član Dario Šimić, Izvršni odbor imenovao je Darka Podnara i Danijela Tomačića kao nove članove Uprave. Vlatka Peras ponovno je imenovana za predsjednicu Uprave na mandat od četiri godine, koliko će trajati i mandat novih članova Uprave.
- Nova Uprava dobila je zadatak da u što kraćem vremenskom roku izradi novu sistematizaciju radnih mjesta u klubu.

- Za savjetničko tijelo predsjednika, čije će djelovanje trajati do nove sjednice Skupštine kluba, izabrani su: Nikola Hanžel, Većeslav Bergman, Ante Todorić, Vladimir Gašparović, Ivica Cvitković, Ognjen Naglić, Mladen Vedriš, Goran Đulić i Željko Marković. Prioritet u radu savjetničkog tijela bit će izrada novog statuta u suradnji sa svim zainteresiranim dionicima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 02:58