RONALD MARTINEZ Getty Images Via Afp
ČUDESNI HRVAT

Video: Ivica Zubac odigrao najbolju utakmicu u karijeri! Čitava dvorana ustala i naklonila se sjajnom Hrvatu

U slavlju svoje momčadi upisao je 31 poen uz nevjerojatnih 29 skokova te po tri blokade i asistencije
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2022. 06:38

LA Clippersi na domaćem su parketu odnijeli pobjedu protiv Indiana Pacersa, a najbolju utakmicu u karijeri odigrao je hrvatski košarkaški reprezentativac Ivica Zubac. U slavlju svoje momčadi upisao je 31 poen uz nevjerojatnih 29 skokova te po tri blokade i asistencije.

Treba reći kako nitko ove sezone na NBA parketima nije imao više od 23 skoka, ali također niti jedan Hrvat u povijesti koji je zaigrao u NBA ligi nije imao više od 20, koliko ih je 1996. uspio ostvariti Dino Rađa.

Na putu do još većeg ostvarenja zaustavio ga je šesti prekršaj na utakmici zbog kojega je bio isključen. Naime, mogao je Hrvat do povijesnog pothvata, jer, mogao je imati 30 skokova i poena u istoj utakmici, ali ostao je blizu. Navijači su tako nešto u NBA-u mogli vidjeti samo u 25 navrata, a od toga je isto 11 puta ponovio Wilt Chamberlain.

Također treba reći kako su Clippersi igrali bez Kawhija Leonarda i Paula Georgea, a naš je košarkaš s terena ispraćen ovacijama

Kod Pacersa najbolji je bio Jalen Smith sa 23 koša, dok je Tyrese Haliburton upisao osmi double-double u posljednjih 10 utakmica sa 15 koševa i 11 asistencija.

Detroit Pistonsi su sinoć poraženi kod kuće, svladali su ih sa 102-94 Cleveland Cavaliersi koje je sa 32 koša predvodio Donovan Mitchell.

Evan Mobley je dodao 20 ubačaja i 13 skokova, a Darius Garland još 19 koševa i 10 asistencija za petu pobjedu Cavaliersa u zadnjih šest utakmica.

Kod Pistonsa koji su igrali bez četiri startera - Bojana Bogdanovića, Jadena Ivyja, Isaiha Stewarta i Cade Cunninghama - najbolji je bio Marvin Bagley III sa 19 pogodaka i deset skokova.

Linker
22. travanj 2024 13:29