Zlatko Dalić

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
POPIS ZA EURO

Dalić sprema iznenađenje? Veliki borac Vatrenih mogao bi se vratiti prije svih prognoza

Vatreni se okupljaju u nedjelju 26. svibnja, a izbornik će sutra u podne objaviti popis
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. svibanj 2024. 23:14

Izbornik Zlatko Dalić sutra u podne u Pivani objavljuje popis igrača na koje računa za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Rok za objavu konačne liste s najviše 26 imena je 7. lipnja u ponoć, pa je moguće da izbornik ponudi nešto već broj igrača, jer pojedini imaju problema s ozljedama ili su oporavljenici.

Nikola Vlašić također je u konkurenciji. Vlašić se ozlijedio na prvenstvenoj utakmici Torina s Bolognom 3. svibnja. Nakon što je obavio preglede rečeno je kako mora mirovati dva-tri mjeseca, te da je otpao za Europsko prvenstvo. Međutim, Vlašić je u Splitu, gdje angažirano provodi terapije, te najnovije informacije govore da mu je puno bolje. Osim toga, posljednje snimke pokazuju da oštećenje nije tako veliko kao što se smatralo nakon prvih pregleda. Na stalnoj je vezi s izbornikom Dalićem.

Okupljanje 26. svibnja

Vlašić je borac i nada se da će se ipak moći spremiti do Eura, te se ranije vratiti na travnjak nego se mislilo. Povoljnije vijesti daju nešto drugačije svjetlo na njegovu priču, iako će tek trebati pratiti kako će se stvari razvijati. Predmnijevamo da bi ga Dalić mogao staviti na popis, a kasnije će biti jasno kakav je konačan ishod vezano za njega. No, na izborniku je želi li na popisu trenutačno ozlijeđenog igrača koji je propustio finiš sezone.

image

Nikola vlašić

KENZO TRIBOUILLARD Afp

Martin Erlić rano je izašao iz igre na utakmici njegova Sassuola u nedjelju s Cagliarijem. Spominje se ozljeda leđa, ali prema vijestima koje imamo ne bi trebala biti teže prirode. Ipak, treba pričekati potvrdu... Neki igrači su ovaj vikend završili sezonu, a dosta njih imaju još klupske nastupe, pa će medicinska slika koja će biti na kraju itekako biti bitna za Dalića.

Nakon ožujskog turnira u Kataru, na temelju toga koga je izbornik zvao, a tko je bio na pretpozivu, nazire se nacrt 26 imena. Međutim, zbog ozljeda ima logike da ih na pripreme pozove više ili da barem neke stavi na pretpoziv ako zatreba.

Golmani su Livaković, Ivušić i Labrović, a četvrta opcija Kotarski. Obrambeni igrači su Juranović, Stanišić, Erlić, Šutalo, Vida, Pongračić, Gvardiol i Sosa. Vezni Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Mario Pašalić, Ivanušec, Baturina, L. Sučić i eto ako će moći Vlašić, te napadači Budimir, Kramarić, Petković, Perišić, Pjaca i Marco Pašalić.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Dvojba može biti oko Labrovića i Marca Pašalića, a po onome kako je koga dosad tretirao, u konkurenciji su još Ćaleta-Car, Barišić, Moro, Sigur, Brekalo, Oršić... Kako u tim igračima koji su na pretpozivu nema baš nekih novih i drugačijih kvaliteta koje već ne bi imao u svojim glavnim adutima, izbornik ne bi pogriješio kad bi razmislio o ponekom mladom igraču kojeg još nije zvao. Uostalom, Hrvatska ima jednu od najstarijih ekipa na Euru, a po broju nastupa naših igrača lako je moguće da budemo rekorderi.

Na press konferenciji bit će ujedno predstavljena i Žujina nogometna kampanja “Ne odustajemo”. Vatreni se okupljaju u nedjelju 26. svibnja, dakako oni koji će moći doći jer je jasno da će neki kasniti zbog klupskih obveza. Isti dan idu u Rijeku u hotel Hilton, a trenirat će na Rujevici. Imaju dvije prijateljske utakmice, sa Sjevernom Makedonijom u Rijeci 3. lipnja, te s Portugalom u okolici Lisabona 8. lipnja. U kamp u Njemačkom Neuruppinu stižu 9. lipnja.

HRVATSKA ZA NJEMAČKU

VRATARI

Livaković, Ivušić i Labrović, a četvrta je opcija Kotarski

OBRAMBENI

IGRAČI

Juranović, Stanišić, Erlić, Šutalo, Vida, Pongračić, Gvardiol, Sosa

VEZNI IGRAČI

Modrić, Brozović, Kovačić, Majer, Mario Pašalić, Ivanušec, Baturina, L. Sučić, Vlašić

NAPADAČI

Budimir, Kramarić, Petković, Perišić, Pjaca, Marco Pašalić

KANDIDATI

Ćaleta-Car, Barišić, Moro, Sigur, Brekalo, Oršić, Musa, Beljo, Frigan, Matanović, Matković, Ljubičić, P. Sučić, Fruk...

Skupina B Eura u Njemačkoj

1. kolo

15. lipnja: Hrvatska - Španjolska (18.00)

15. lipnja: Italija - Albanija (21.00)

2. kolo

19. lipnja: Hrvatska - Albanija (15.00)

20. lipnja: Španjolska - Italija (21.00)

3. kolo

24. lipnja: Hrvatska - Italija (21.00)

24. lipnja: Španjolska - Albanija (21.00)

10.

mjesto drži hrvatska reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici

Linker
19. svibanj 2024 23:15