MELISSA BENOIST

ZVIJEZDA SERIJE 'SUPERGIRL' OTKRILA DA JE BILA ŽRTVA OBITELJSKOG NASILJA 'Šamarao me, udario i izbio zrak, vukao za kosu po pločniku i slomio nos'

 
 David Acosta/Image Press Agency / Mega Agency / Profimedia

Američka glumica Melissa Benoist (31), poznata po ulozi u seriji "Supergirl" u kojoj igra Karu Danvers i superjunakinju Supergirl, objavila je u srijedu na Instagramu da ju je jedan bivši partner zlostavljao, piše Sky News.

Benoist je to iznijela u 14-minutnom videu koji je naslovila "Život nije uvijek onakav kakvim se čini", ali zlostavljača nije imenovala.

Glumica, koja je od rujna ove godine u braku sa svojim kolegom glumcem iz serije "Supergirl" Chrisom Woodom, rekla je da je njezin bivši partner bio velikodušna osoba i šarmantna osoba. "Bio je humorističan, manipulator i podmukao. Bio je mlađi od mene, ali očito zreo. Neko vrijeme nisam bila zainteresirana. Tek sam bila izašla iz veze i tražila sam svoj put u životu", rekla je Benoist.

Glumica je rekla da je zlostavljanje prvo bilo emotivno te da je tek kasnije postalo fizičko. Benoist je rekla da ju je njezin partner kontrolirao do te mjere da joj je govorio kako da se oblači te da ju je tjerao da mijenja odjeću prije izlaska iz kuće. Dodala je da je to utjecalo na njezinu karijeru jer je odbijala uloge zato što je njezin partner bio ljubomoran na glumce s kojima je radila.

"Posao je bio općenito škakljiva tema", rekla je. "Nije htio da na snimanjima ljubim druge muškarce i s njima očijukam, što sam jako teško mogla izbjeći pa sam počela odbijati audicije, ponude za posao i prijateljstva. Nisam ga htjela povrijediti."

Benoist je rekla da je fizičko zlostavljanje trpjela mjesecima.

"Grozna je istina da sam naučila što to znači kada te netko pritisne na pod i više puta ošamari, kada te udari toliko jako da ti izbije zrak iz pluća, kada te za kosu vuče po pločniku, kada te udari glavom u glavu, kada te uštipne toliko jako da ti koža pukne, kada te guši i kada te toliko jako gurne u zid da knauf pukne. Brzo sam naučila da se ne smijem zaključati u prostoriju jer bi ta vrata potom bila srušena. Naučila sam ne cijeniti svoju imovinu, naučila sam ne cijeniti samu sebe", rekla je glumica.

Benoist je rekla da joj je zlostavljač jednom bacio mobitel u glavu. Taj je napad rezultirao slomljenim nosom i teškom ozljedom oka.

"Udarac mi je pokidao šarenicu, skoro probio oko, porezao mi kožu i slomio nos. Područje oko lijevog oka mi je nateklo do te mjere da mi se oko zatvorilo. Usnica mi je bila natečena. Vid mi se nikada neće popraviti zbog toga", dodala je.

Glumica kaže da je ju je partner počeo zlostavljati nakon pet mjeseci veze te da je sve počelo kada joj je jednom u lice bacio smoothie sok.

"Proces liječenja me doveo do ovog trenutka i osjećam se dovoljno jako da o svom iskustvu mogu javno govoriti. Iskreno i bez srama. Nadam se da ću svojom pričom motivirati druge da potraže pomoć i da napuste nasilničke veze. To nitko ne zaslužuje", pojasnila je Benoist. "Preživjela sam obiteljsko nasilje. Nisam nikada mislila da ću to reći."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:08