TEŠKA BORBA

Zvijezda serije ‘Emiliy u Parizu‘ progovorila o zloćudnoj bolesti: ‘Bila sam u bolnici 8 mjeseci‘

Zvijezdi Netflixove hit serije Ashley Park (29) je s 15 godina dijagnosticirana teška zloćudna bolest
Lily Collins i Ashley Park u seriji ”Emily in Paris” (2020)
 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

Zvijezdi Netflixove hit serije "Emiliy u Parizu" Ashley Park (29) je s 15 godina dijagnosticirana leukemija, a sad je otvoreno ispričala sve o svojoj borbi.

"Često mi ljudi postavljaju pitanje o mom iskustvu i uopće mi ne smeta pričati o tome. Smatram da je to čak potrebno", rekla je zvijezda Broadwaya za Cosmopolitan.

No, ipak nije joj drago što se ljude često definira po okolnostima u kojima se nalaze.

"Nikad nisam htjela biti 'djevojka iz Azije', isto kao što mi se nije sviđalo kad sam sa 16 godina postala 'ona ćelava i bolesna djevojka'", iskrena je.

Bila je hospitalizirana osam mjeseci. U to vrijeme bila je dobitnica zaklade Make-A-Wish koja je njoj i obitelji darovala put u New York gdje su pogledali brodvejske produkcije A Chorus Line, The Lion King, Spring Awakening i Wicked.

Ashley kaže da nije željela zatvarati oči pred svojom bolešću, ali je odlučila da ne želi znati o nuspojavama, poput onih da kasnije neće moći imati djece ili bi joj srce moglo prestati raditi.

image
Ashley Park
Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

"I dugo nakon što sam ozdravila vjerovala sam da će, ako zloćudnoj bolesti dozvolim da mi promijeni život, bolest biti pobjednica".

Glumica kaže da je njezina borba bila presudna u izgradnji nje kao osobe i umjetnice i prisilila ju je da postane hrabrija i s više samopouzdanja.

Nakon kemoterapije, Park se vratila u srednju školu, a tri mjeseca kasnije dobila je glavnu ulogu Millie Dillmount u svojoj školi.

"Na neki način mi je pozornica bila bijeg. Tamo sam bila druga osoba i u drugoj priči", govori Ashley, koja bi u iduće tri godine željela napraviti dom koji će udomljavati tinejdžere bez obitelji.

"Mislim da još nisam spremna na majčinstvo, ali jako želim biti udomiteljica", kaže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:11