JAIL BOND 007

Zvijezda Jamesa Bonda optužena zbog opasnog prijestupa: Ljudi su umrli ponašajući se kao on!

Pierce Brosnan treba se pojaviti na sudu u siječnju jer je skrenuo s dopuštene staze u Nacionalnom parku Yellowstone

Pierce Brosnan čeka suđenje zbog neprikladno ponašanja u nacionalnom parku

 Profimedia/

Pierce Brosnan (70), poznat po ulozi Jamesa Bonda, čeka suđenje u Wyomingu jer je navodno zalutao u „osjetljive” i opasne zaštićene termalne izvore u Nacionalnom parku Yellowstone. Prema sudskim dokumentima podnesenim u utorak, skrenuo je s dopuštene staze i pokušao izbliza pogledati termalne vode, time je optužen za pješačenje u termalnom području i kršenje zabrane. Na sudu bi se trebao pojaviti 23. siječnja.

image

Pierce Brosnan (James Bond) i Teri Hatcher (Paris Carver)

cineliz/Allpix Press/Profimedia/ cineliz/allpix Press/profimedia

The Mammoth Terraces su popularni dio Yellowstonea, stalno mijenjaju boju i aktivnost. Savezna pravila propisuju da posjetitelji nacionalnih parkova moraju ostati na određenim šetnicama. Izlazak sa šetališta kažnjiv je do šest mjeseci zatvora i novčanom kaznom do 5000 dolara.

Brosnan je samo jedan od turista koji su prekršili pravila u parku. Najmanje 22 osobe umrle su od opeklina koje su zadobile na izvorima i gejzirima Yellowstonea. Među njima je i Colin Nathaniel Scott, za kojeg se smatra da se otopio u vrućoj kiseloj vodi 2015. godine nakon što je napustio šetnicu u parku Norris Geyser Basin u potrazi za mjestom da se okupa.

image

The Mammoth Terraces

Geogphotos/Alamy/Alamy/Profimedia/Geogphotos/alamy/alamy/profimedia

Temperature vode na izvorima Mammoth Terraces penju se do 72 stupnja Celzijusova, dok neki izvori u Yellowstoneu mogu imati nisku vrijednost 2 na pH ljestvici, samo jednu vrijednost više nego želučana kiselina.

U lipnju se pojavila snimka para koji je ignorirao upozorenja i pokušao dotaknuti gejzir od 80 stupnjeva. Žena je vrištala od boli dok je zaranjala ruku u vrući izvor. Snimka je podijeljena na Instagram stranici TouronsofYellowston gdje objavljuju neprikladna ponašanja u parku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:30