PREKIPJELO MU

Zlatni talijanski plivač snimljen kako spava u parku: ‘Normalni život u olimpijskom selu je nemoguć!‘

Mnogi se sportaši žale na buku, vrućinu, neudobne krevete i lošu hranu, sve to utječe na njihove nastupe, sposobnosti i obaranje rekorda

Talijanski plivač spavao u parku

 /Screenshot Instagram

Talijanski plivač koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama, Thomas Ceccon, uhvaćen je kako spava u parku nakon što se žalio na životne uvjete u Olimpijskom selu u Parizu piše Daily Mail.

Plivač je bio prvi u muškoj utrci na 100 metara leđno unatoč tome što je potvrdio kako popodne i noću loše spava u smještaju za sportaše na Olimpijskim igrama koji je ove godine razočaravajuć.

„Nemamo klimu, vruće je, hrana je loša stoga se brojni sportaši sele. Ovo nam nije neki alibi ili izgovor nego stvarnost koju možda mnogi ni ne znaju. Kada sam kod kuće obično uvijek spavam popodne, sada to ne mogu zbog buke i vrućine“, rekao je plivač.

image

Thomas Ceccon

Jonathan Nackstrand/Afp

Internetom se sada proširila slika Ceccona koji je svijet osvojio svojim izgledom za vrijeme podjele medalja. Ona prikazuje plivača kako odmara na netipičnom mjestu.

Saudijski veslač Husein Alireza primijetio je Ceccon kako drijema na ručniku u parku i objavio videozapis na Instagramu. Označio je olimpijsko selo kao mjesto gdje je Talijan spavao no nije poznato jeli video nastao prije ili nakon što je plivač sa ekipom ispao u kvalifikacijama na 4z100 m mješovito.

image

Talijanski plivač spavao u parku

/Screenshot Instagram

image

Talijanski plivač spavao u parku

/Screenshot Instagram

No ovaj 23-godišnjak nije jedini koji se požalio na smještaj kojeg su osigurali Parižani, to su učini i Coco Gauff, Ariarne Titmus i Assia Touati.

Nakon što je obranila zlatnu olimpijsku medalju na 400 metara slobodno, australska plivačica Titmus rekla je kako bi mogla oboriti i svjetski rekord samo da je spavala u malo boljem smještaju.

„Ovo definitivno nije vrijeme za koje sam mislila da sam sposobna, ali život u olimpijskom selu znatno otežava situaciju“, poručila je u jednom intervju nakon utrke.

image

Ariarne Titmus

Jonathan Nackstrand/Afp

Selo je poznato po takozvanim kartonskim, protu-seks, krevetima koji su navodno vrlo neudobni. Kreveti za jednu osobu, koje proizvodi kompanija Airwave, imaju kartonske okvire, a tu su kako bi Olimpijske igre bile što više ekološki prihvatljive.

Australijska vaterpolo zvijezda Tilly Kearns i suigračica Gabi Palm su, nakon prve noći provedene u krevetima, rekla kako će im otpasti leđa. Teniska zvijezda Daria Saville također je u objavi na društvenim mrežama u utorak otkrila da selo nije nimalo poput hotela.

„Nemamo baš sobarice, niti hotelske usluge u sobe, pa si moramo sami osigurati wc papir“, napisala je uz videozapis na kojem je prikazana kako sama uzima nekoliko rola.

Čak je i umirovljeni olimpijski plivač James Magnussen kritizirao Olimpijske igre, tvrdeći da tako ekološki prihvatljiv stav uništava šanse sportaša da postave svjetske rekorde. Magnussen je osvojio zlatnu, srebrnu i brončanu medalju na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine. Također je osigurao naslov svjetskog prvaka na 100 metara slobodno 2011. i 2013. Magnussen se povukao iz natjecateljskog plivanja 2019. godine.

image

James Magnussen

Khapgg/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Khapgg/backgrid/backgrid Usa/profimedia

„Postoji više čimbenika zbog kojih je život u olimpijskom selu daleko od idealnog“, napisao je u svojoj kolumni za News Corp.

„Tu su kartonski kreveti koji ne pružaju optimalan san, nedostatak klime igrat će sve veću ulogu kako će tjedan odmicati. Jučer je padala kiša i bilo je 20 stupnjeva, a sljedeće se dane očekuju temperature oko 30 stupnjeva. Dobro je što Australski tim ima svoje vlastite prenosive klima uređaje“, istaknuo je Magnussen.

Vjeruje da su pretjerali i da bi okruženje koje je stvoreno za sportaše moglo biti najgore ikad za postizanje svjetskih rekorda u plivanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. kolovoz 2024 13:05