NAJTEŽA GODINA

Životna agonija superzvijezde: Protjerana je iz tenisa, razvela se od makedonskog milijardera i - nestala!

Mnoge je iznenadila vijest da se samo 11 mjeseci nakon vjenčanja odlučila razvesti od supruga, rumunjskog tajkuna

Simona Halep

 Afp7/Zuma Press/Profimedia/Afp7/zuma Press/profimedia

Rumunjska tenisačica Simona Halep proživljava tešku godinu. Ozljeda, kraj sezone, operacija nosa, razvod, doping... - nakupilo se tu svega i sigurno joj nije bilo lako.

Mnoge je iznenadila vijest da se samo 11 mjeseci nakon vjenčanja odlučila razvesti od supruga, rumunjskog tajkuna porijeklom iz Sj. Makedonije Tonija Iuruca.

"Simona Halep razvest će se od rumunjskog tajkuna Tonija Iuruca nakon manje od godinu dana braka", bila je vijest koja je potresla cijelu Rumunjsku. Miljenica države i imućni poduzetnik shvatili su, naime, da možda ipak nisu jedno za drugo.

"Zajedno smo odlučili da se razvodimo! Nemojte inzistirati, ovo je moje zadnje javno obraćanje. Naši odvjetnici pobrinut će se za sve ostalo tako da sve prođe na najciviliziraniji mogući način", izjavio je tada Toni Iuruc.

No, kao da to nije bilo dovoljno, uskoro je uslijedio novi šok! Simona je bila pozitivna na roxadustat, lijek protiv anemije koji stimulira proizvodnju hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca, te se nagađalo je li joj to možda netko ‘namjestio‘. On omogućuje prenošenje kisika kroz krvotok, a tako mišići mogu dulje biti u naponu snage, prenosi Nova.rs. Nedozvoljena supstanca pronađena je i u A i u B uzorku.

Dok se ne odluči kolika će joj biti kazna, Halep se ne može dalje natjecati. Za sada je ‘prognana‘ iz tenisa, a pitanje je koliko će dugo to trajati. No, ni tu nije kraj. Protiv nje je pokrenut još jedan slučaj.

"Još sam jednom uništena. ITF (ITIA) je još jedanput, treći put odgodila moje saslušanje za mjesec dana kasnije. Čekam da mi ‘sude‘ od listopada prošle godine. U prosincu sam konačno mogla, zahvaljujući ekspertima, pokazati da je dosta suplemenata koje sam koristila, bilo kontaminirano, što je uzrokovalo pozitivan doping test. Zamolila sam za, kako pravila antidopinga nalažu, brzo saslušanje. To je moje pravo, piše u pravilima. Nažalost, ITF (ITIA) je odgodila to saslušanje tri puta", žalila se dvostruka osvajačica Grand Slam turnira (Wimbledon 2019., Roland Garros 2018.), a presude i dalje nema.

Međunarodna teniska fedeacija (ITF) i Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) navodno su joj oduzeli pravo da joj se sudi pred nezavisnim sudom.

"Ne dozvoljavaju mi da sudjelujem na turnirima osam mjeseci. Sada znam da sam već propustila Australian Open, Roland Garros i Wimbledon. Da ne spominjem da sam izgubila bodove i mjesto na ljestvicama. Ne samo da mi ubijaju reputaciju, već i mene kao profesionalnu tenisačicu, a neću ni govoriti kakve to posljedice ima na moje psihičko zdravlje. Nepoštovanje pravila ITF (ITIA), a tiče se brzog saslušanja na koje imama pravo je toliko omalovažavajuće da nemam više riječi. Odgođena pravda je odbijena pravda", napisala je slavna Rumunjka.

Otkad je počeo doping skandal u čijem se središtu našla, Simona Halep rijetko objavljuje fotografije i videe na društvenim mrežama, a posljednji se put oglasila prije gotovo mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. ožujak 2024 18:43