ZADNJA NADA

Urota sa seksualnim predatorom: Ghislaine Maxwell žalila se na presudu od 20 godina zatvora

Sutkinja je Maxwelline zločine nazvala ‘gnusnim i prijetvornim‘. Odredila je i novčanu kaznu od 750 tisuća dolara

Ghislaine Maxwell i Jeffrey Epstein

  Laura Cavanaugh and Handout/various sources/AFP

Nekad pripadnica visokog britanskog društva, a danas "zatvorska ptičica" Ghislaine Maxwell službeno je podnijela papire za žalbu na svoju osudu i 20-godišnju kaznu za urotu s pokojnim seksualnim predatorom Jeffreyjem Epsteinom za iskorištavanje i seksualno zlostavljanje maloljetnica.

Maxwell (60), žalila se saveznom sudu u New Yorku u četvrtak, donosi Daily Mail, nešto više od tjedan dana nakon što je osuđena na izdržavanje kazne u zatvoru u Danburyju, zbog seksualne trgovine mladim djevojkama.

Osuđena je po federalnim optužbama za seksualnu trgovinu prošlog prosinca, nakon suđenja koje je trajalo gotovo mjesec dana. Nakon pet dana vijećanja, porota ju je proglasila krivom po pet od šest optužbi protiv nje - uključujući onu za nagovaranje maloljetnih djevojaka na seksualne odnose s Epsteinom.

Zatim je 28. lipnja sutkinja Alison Nathan izrekla kaznu od 20 godina nakon što je Maxwelline zločine nazvala "gnusnim i prijetvornim". Odredila je i novčanu kaznu od 750 tisuća dolara, ističući da je Maxwell naslijedila 10 milijuna dolara od Epsteina nakon njegove smrti.

"Gospođa Maxwell je radila s Epsteinom na odabiru mladih žrtava koje su bile ranjive i igrala je ključnu ulogu u omogućavanju seksualnog zlostavljanja", rekao je sutkinja Nathan, jasno dajući do znanja da slučaj zahtijeva "vrlo značajnu kaznu" koja šalje "jasnu poruku" da će takvi zločini biti kažnjeni. Njezini su se odvjetnici, međutim, pobunili protiv visoke kazne, tvrdeći da ona "nije ništa primila" od ostavine u Epsteinovoj oporuci.

Ispred zgrade federalnog suda prošlog tjedna Maxwellova odvjetnica, Bobbi Sternheim, rekla je: "Naša klijentica Ghislaine Maxwell je ocrnjena, omalovažavana i ostavljeno joj je malo prostora da se prema njoj postupa pošteno. Jer čak i prije nego što je ušla u zgradu suda, suđeno joj je i osuđena je na osnovi javnog mišljenja."

Prije izricanja presude, Maxwell je dala javnu izjavu izražavajući kajanje zbog svojih postupaka.

"Shvaćam da sam osuđena za pomaganje Jeffreyju Epsteinu u počinjenju ovih zločina. Moja povezanost s Epsteinom trajno će me okaljati. Najviše žalim u životu što sam ga upoznala", kazala je Maxwell, dodajući kako je Epstein prevario sve oko sebe te da je i ona sama njegova žrtva.

Tužitelji su tražili od sutkinje da izrekne kaznu od najmanje 30 godina zbog Maxwellina "potpunog nedostatka kajanja", dok je Maxwell tvrdila da bi trebala odslužiti samo četiri godine jer nije opasna za javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:23