EKSKLUZIVNO ZA JUTARNJI

Uhvatili smo favoritkinju Eurosonga u Zagrebu: ‘Lasagna je lud, uvijek plešem kad svira njegova pjesma‘

Angelina Mango prvi put je u Hrvatskoj, a vratit će se u svibnju na Sea Star Festival u Umagu

Angelina Mango

 Neja Markicevic/Cropix

Talijanska pjevačica Angelina Mango (22) pobijedila je na 74. izdanju Sanremo Festivala i predstavljat će Italiju na Eurosongu s pjesmom „La Noia”, a sada je po prvi put stigla u Zagreb.

„Jako su mi se svidjeli ljudi, svi su jako ljubazni i smiješe se, divno je”, priča nam Angelina koja je sinoć nastupala na HRT-u „Zvijezde pjevaju”, a u Hrvatsku dolazi ubrzo ponovno nakon Eurosonga na Sea Star Festival koji će se održati u Umagu od 23. do 26. svibnja 2024.

Na Eurosong u Švedskoj Mango putuje s pjesmom „La noia” što u prijevodu s talijanskog znači „dosada”, pa nas je zanimalo što je dosada za nju.

image

Angelina Mango

Neja Markicevic/Cropix

„Za mene dosada nije nešto loše. Dosada je jako važna za ljude, posebno u ovom vremenu kad nema dosade u svijetu. Jako smo brzi, ponekad samo trebamo biti mirni i tihi, misliti o sebi i o svojim osobnim promjenama. Dosada je nešto dobro”, priča nam Angelina.

Ona je prva žena unazad deset godina koja je pobijedila na Sanremu, talijanskom izboru za pjesmu predstavnicu na Eurosongu, na što je jako ponosna, kaže nam.

„Jako sam ponosna zbog toga jer mislim da je važno i znam da su moje ženske kolegice jake, stoga sam počašćena dijeliti glazbu s njima. Vjerujem da u budućnosti nećemo prepoznavati ljude prema spolu. Ali danas sam jako ponosna na to.”

image

Angelina Mango

Neja Markicevic/Cropix

Iako je odnijela pobjedu, ističe kako je nikako nije očekivala.

„Apsolutno nisam očekivala pobjedu. Nemam očekivanja za budućnost generalno jer nisam jako kompetitivna i ne volim pritisak”, kaže i dodaje da su joj važna iskustva i uzbudljivi trenutci. Stoga, ne očekuje pobijediti ni na europskom izboru za najbolju pjesmu.

„Želim se zabaviti, samo to proživjeti i učiti iz tog iskustva”, ističe nam. Sve što postiže ne bi mogla bez velikog doprinosa njezinog tima za koji ističe da su joj najveća podrška u karijeri.

„Mislim da moj tim je moja najveća podrška. Ja sam sretnica jer je moj tim također dio moje obitelji, oni su moji prijatelji i moj menadžment tim. Svi ti ljudi oko mene daju mi puno kao čovjeku, ne samo u poslovnom smislu.”

Pitali smo Angelinu koja joj je najdraža pjesma s ovogodišnjeg Eurosonga, ali nije htjela izabrati svog favorita. Ipak, otkrila nam je što misli o našem predstavniku Marku Purišiću, poznatom kao Baby Lasagna i njegovoj pjesmi „Rim Tim Tagi Dim”, koji će također nastupiti na Sea Star Festivalu.

image

Angelina Mango

Neja Markicevic/Cropix

„On je predivan. Mislim da je jako lud. Njegovo ime je prekrasno i jako mi se sviđa. Njegova pjesma je puna energije i kad je god slušam, plešem”, kaže nam kroz smijeh.

U subotnjoj epizodi showa „Zvijezde pjevaju” Angelina je pjevala pjesmu s kojom će u svibnju nastupati u Malmöu, a nakon nastupa putem videa joj se javio Baby Lasagna.

„Zdravo, draga Angelina. Nadam se da su te lijepo dočekali i da si se zabavila večeras”, rekao joj je Baby Lasagna na talijanskom, a ona je na to odgovorila da je on jako drag.

Ipak, ako je vjerovati eurovizijskim kladionicama, Baby Lasagna i Angelina Mango su konkurencija. U nedjelju popodne Baby Lasagna je na drugom mjestu s 18% šanse za pobjedu dok je ispred njega Švicarac Nemo s 25% šanse. Treći je Joost Klein s „Europapa” iz Nizozemske s 12% šanse za pobjedu, a samo jedan posto manje, odnosno 11% ima Angelina s pjesmom „La Noia”. Otkrila nam je što misli o eurovizijskim kladionicama.

image

Angelina Mango

Neja Markicevic/Cropix

„Uzimam te stvari samo kao nešto dobro, kao ljubav koja dolazi od ljudi. Ne želim imati puno očekivanja od svoje budućnosti”, zaključuje.

Ljubav od svoje publike mlada pjevačica dobiva i putem drugih kanala. Naime, spot njezine pobjedničke pjesme pogledan je 29 milijuna puta, a na Spofityju također obara rekorde: na dnevnoj ljestvici je njezina pjesma zabilježena kao prva pjesma ženske solo izvođačice s najviše streamova, a plasirala se i na Top 100 Spotify Globala. U samo nekoliko mjeseci osvojila je šest platinastih i dvije zlatne ploče. Rasprodala je klupsku turneju u listopadu 2023., a za njezinu najavljenu turneju za jesen 2024. ulaznice se brzo prodaju.

Angelina se proslavila kad je sudjelovala na 22. izdanju glazbenog showa „Amici” gdje je odnijela pobjedu, a potom je počelo njezino afirmiranje na talijanskoj glazbenoj sceni.

Nagrađivanim singlom „Ci pensiamo domani” s albuma „Voglia di vivere” iz svibnja 2023. osvojila je srca publike, a uspjeh je potvrdila i singlom „Che t‘ o dico a fa”. Generacija Z je vjerno prati na društvenim mrežama, a na YouTubeu mlada kantautorica broji više od 81 milijun pregleda.

image

Angelina Mango

Neja Markicevic/Cropix

Angelina je svoju popularnost na društvenim mrežama stjecala tijekom nekoliko godina. Na Instagramu je prati 1,4 milijuna ljudi, a na TikToku skoro 924 tisuće. Ipak, nije sigurna koliko je njezina prisutnost tamo važna za glazbenu karijeru.

„Ne znam koliko je važno za moju glazbu, ali stvarno volim dijeliti svoj život i svoju glazbu. Možda je važno u mojoj generaciji. Moja aktivnost na društvenim mrežama se nije promijenila posljednjih godina, i ranije sam objavljivala”, otkriva nam.

Angelinina glazba je spoj različitih utjecaja kao što su talijanski rep, američki rep, R&B i instrumentalna glazba. U svom opusu ima pjesme koje se bave temama poput tjeskobe generacije Z, ljubavi, potrebe za slobodom, vrijednosti obitelji i pritom spaja urbani stil i svoj glas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:56