RASKOŠNO SLAVLJE

U neobičnoj vjenčanici zvijezda Netflixa izrekla ‘da‘ u povijesnoj venecijanskoj palači pred gostima s holivudske A-liste

Zvijezda ‘Daminog gambita‘, poznata po svojem sjajnom modnom stilu, odabrala je malo drugačiju vjenčanicu bež boje

Anya Taylor-Joy i Malcolm McRae

 Profimedia

Venecijanski interijeri i eksterijeri bili su savršeno okruženje za raskošno vjenčanje mlade glumice Anye Taylor-Joy (28) i njezina zaručnika, glazbenika Malcoma McRaea (29). Par je slavio sa 150 gostiju, mnogi od njih poznata su imena iz showbiza poput glumica i modela Care Delevingne i Julie Garner.

Anya, koja je postala ljubimica globalne publike ulogama u Netflixovoj seriji "Damin gambit", te hitovima "Peaky Blinders" i "Posljednja noć u Sohou", odabrala je bež vjenčanicu. Glumica čiji modni stil svi hvale, nije igrala na sigurno s bojom, no izabrala je klasični princeza kroj, te vez i ukrasne detalje poput ptica i cvijeća na gornjem dijelu haljine. Kombinaciju je upotpunila blještavo bijelim velom.

I gosti su organizirali pravu malu modnu reviju - Cara Delevingne odlučila se za prugasto odijelo u stilu ludih 20-ih, s prslukom umjesto košulje, a Julia Garner također se vratila na početak 20. stoljeća crnom baršunastom haljinom ukrašenom perlicama. Savršene kombinacije odabrali su i gumac Nicholas Hoult i njegova djevojka Bryana Holly, Miles Teller i Keleigh Sperry, a glazbenik i glumac Evan Ross odlučio je potpuno izbijeliti kosu i odabrao odijelo, ali bez košulje.

Inače, par je početkom godine snimljen u Veneciji, pa sada svi pretpostavljaju da su tada tražili savršeno mjesto za svoje vjenčanje poput palače Pisani-Moretta iz 15. stoljeća i crkve iz 14. stoljeća Scuola Grande San Giovanni Evangelista di Venezia. Prema pisanju Daily Maila, par je angažirao tvrtku The Wedding Boutique Italy da im organiziraju vjenčanje. Oni to rade na luksuznim lokacijama širom zemlje, od Amalfijske obale do jezera Como, a cijena vjenčanja kreće se od 280.000 eura na više. No, na mladencima i njihovim gostima je samo da dođu na ceremoniju i slavlje.

Palača u kojoj su slavili Anya i Malcom, nalazi se na Velikom kanalu (Canale Grande), potječe iz 15. stoljeća i uređena je u baroknom stilu, a njezinoj ljepoti doprinijeli su poznati umjetnici poput Giovannija Battiste Tiepola i Giuseppea Angelija. Nekad je bila dom ugledne obitelji Pisani, a od 1994. godine mjesto je gdje se održava maskirani Duždev bal, tijekom slavnog venecijanskog karnevala.

Par koji je u vezi od 2021. godine, nikad nije u javnosti previše pričao o svojem odnosu. Uspjeli su se održati usprkos činjenici da žive na dva kontinenta - Anya je uglavnom u Londonu, dok njezin dragi živi u SAD-u.

- Rekla sam svojem partneru neki dan da je on moj hobi, svidjelo mu se jer smo isti - rekla je Anya za British Vogue u ožujku prošle godine. - Konačno sam pronašla nekoga tko će s veseljem sjediti u tišini dok ja čitam. Mi smo, u suštini, 80-godišnjaci i sedmogodišnjaci u isto vrijeme i to dobro funkcionira.

image

Anya Taylor-Joy i Malcom McRae u Veneciji, 2021

Cobra Team/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Cobra Team/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Priznala je da joj udaljenost teško pada, no dodala da zbog toga više cijene zajedničko vrijeme.

- I najobičnija stvar me veseli. Volim s njim otići na benzinsku. - objasnila je.

Ana je imala burno djetinjstvo i odrastanje, živjela je u SAD, Argentini, Engleskoj i Španjolskoj. Uloga Bet Harmon u "Daminom gambitu" gurnula ju je u prvi plan u Hollywoodu, dobila je niz nagrada, a njezina najnovija uloga je ona mlade Furiose u prekvelu filma ‘Mad Max: Divlja cesta‘ iz 2015. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:14