BORBA S MULTIPLOM

Tužno priznanje Christine Applegate: ‘Patim od ozbiljne depresije, više mi nije gušt živjeti‘

U podcastu koji vodi s prijateljicom Jamie Lynn-Sigler otkrila da je bila u ‘pravoj depresiji u kojoj ti se je*e za sve‘ te da je to plaši

Christina Applegate

 Abc/backgrid/backgrid Uk/profimedia/Abc/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Slavna glumica Christina Applegate, koja je svjetsku slavu stekla ulogom u seriji ‘Bračne vode‘ gdje je utjelovila Kelly Bundy, iskreno je opisala duševnu bol koju osjeća usred borbe s multiplom sklerozom. Priznala je da je bila u ‘pravoj depresiji‘ dok se nosila s bolešću.

Applegate je u podcastu koji vodi s prijateljicom Jamie Lynn-Sigler otkrila da je bila u "pravoj depresiji u kojoj ti se je*e za sve" te da ju je to počelo plašiti.

image

Bračne vode

Kpa Publicity/united Archives/profimedia/Kpa Publicity/united Archives/profimedia

52-godišnja glumica tu je epizodu podcasta snimila početkom ove godine, a u njoj je priznala i da joj je pojavljivanje na dodjeli nagrada Emmy bilo jedan od najizazovnijih dana u životu.

"Evo, stvarno iskreno... Nije mi gušt živjeti. Ne uživam u životu. Više ne uživam u stvarima. Ako bi netko došao do mene i legao u krevet sa mnom i porazgovarao, kao što si to ti učinila i jedna moja prijateljica neki dan, onda bi mi to bilo ugodno. U tome uživam. Ali ako mi netko kaže - hajde ustani, idemo prošetati, ili me pozove na kavu, kažem da ne uživam u tome", priznala je glumica, prenosi Daily Mail.

43-godišnja Jamie, koja također boluje od multiple skleroze, savjetovala je svojoj prijateljici da prestane uspoređivati sadašnje stanje s prošlošću. "Tako je teško živjeti u tijelu s invaliditetom. To je jako teško. Neću ti to oduzeti i tu sam za tebe", rekla joj je prijateljica.

"Ali još je teže kad se krenete uspoređivati s onim kako je bilo prije. Mislim, i sama to radim i dalje, ali u trenucima kad sve malo bolje prihvaćam. To mi uklanja malo patnje koju osjećam. Jednom kada dođeš do toga da prihvaćaš da je od sada ovako, možda čak i zauvijek... Za mene to nije dovoljan razlog da prestaneš živjeti jer ja sjedim ovdje, preko puta tebe, a ti si i dalje osoba koja me nasmijava kako me nitko drugi ne može nasmijati", poručila joj je prijateljica.

image

Christina Applegate

Frazer Harrison/Getty Images/Profimedia/Frazer Harrison/getty Images/profimedia

"Ne mogu dopustiti da odustaneš, ne mogu. Učini to zbog mene. Nadam se da će ti ovaj podcast dodatno ukazati na tvoje vrijednosti i pokazati ti koliko si nevjerojatno jaka i koliko zaslužuješ da si daš priliku", dodala je Sigler.

Glumica joj je zatim opisala stanje svog mentalnog zdravlja. "Trenutno sam u depresiji, koju nisam osjetila godinama. Baš ona prava, ‘nek se sve je*e‘ depresija. To me pomalo i plaši jer se osjećam kao da je stvarno ‘kraj‘. Znaš da inače to ne govorim, ne mislim tako, ali smatram da sam zarobljena u ovoj tami sada, u kojoj ranije nisam bila, koju nisam osjetila sigurno 20 i nešto godina", ispričala je Applegate, koja je dugo izbjegavala terapiju kako se ne bi morala suočiti s emocijama.

"Izbjegavala sam terapiju otkako mi je postavljena dijagnoza jer se toliko bojim da ću početi plakati i da neću moći prestati. Bojim se da će moje brane popustiti i da se neću moći zaustaviti", dodala je glumica.

Inače, Christini je multipla skleroza dijagnosticirana 2021., a Jamie je svoju dijagnozu dobila u dobi od 20 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 16:40